Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Head åtdragningsmoment specifikation

I varje bil finns det ett brett varierat utbud av fästelement som används för specifika applikationer. En av de mest kritiska är huvudet bult som används vid monteringen av motorn. Huvudet bultar måste utstå höga tryck, så applicera rätt moment vid installation är kritisk för deras livslängd. Mätning

Topplocksbult vridmoment uttrycks i mätningar som kallas "foot pounds". Denna mätning brukar visas som "ft.lbs" och uttrycker mängden stress placeras på bulten för att producera klämkraft. Vridmoment skapas under åtdragningsprocessen av den kraft som anbringas vrida bulten och faktiskt sträcker bulten. Denna sträcka skapar en klämkraft som drar cylinderhuvudet till motorblocket. Mängden vridmoment som appliceras på en huvud bult mäts genom användning av en speciell momentnyckel som anger storleken av den kraft som appliceras för att dra åt bulten. Addera Specifikationer

Varje motor är annorlunda. Olika cylindertryck i olika motorer diktera hur mycket klämkraft är nödvändigt att hålla topplocket i kontakt med topplockspackning och motorblocket. Varje cylinder bultar vridmoment specifikation utgör en del av den totala mängden klämkraft som behövs för att övervinna det tryck som skapas av förbränningen i cylindrarna. Detta innebär att den totala mängden av vridmoment som behövs för varje bult bestäms genom att dividera antalet av bultar med den totala mängden av cylindertrycket att förbränningskamrarna producera. För en motor som producerar 1,200 pounds av trycket och har 6 bultar, skulle varje bult måste dras åt till minst 200 ft lbs.
Pattern
< p> Varje motor har en annan sekvens för att applicera vridmoment till bultar. Denna sekvens är nödvändig för att jämnt fördela klämkraften utmed cylindern huvuden ytan där den möter motorblocket. Ojämn vridmoment som anbringas på topplockets resulterar i ojämn belastning av cylinderhuvudet, skapa svaga punkter som kan tillåta trycket att fly förbi topplockspackningen, eller orsaka att topplocket själv att varpen och inte längre har en jämn eller plan yta. Varje motortillverkare har olika moment eller åtdragningssekvensen som måste följas vid åtdragning av bultar för att säkerställa en korrekt tätning mellan topplocket, topplockspackning och motorblocket.
Begränsar

Topplocksbult vridmoment är en av de mest kritiska moment mätningar i förbränningsmotorer. Eventuella fel i huvudet bult själv, eller underlåtenhet att tillämpa rätt mängd klämkraft kommer att resultera i allvarliga och ibland katastrofala fel på motorn. För lite vridmoment som anbringas på bultarna kommer att tillåta förbränningskammartryck att tvinga antända gaser förbi topplockspackning, förstör topplockspackning. För mycket vridmoment kan varp topplockets ytor, vilket resulterar i en ojämn tätning mellan topplocket, packning, och motorblocket, vilket resulterar i topplockspackning misslyckande. För mycket vridmoment kan också överbelasta momentgränserna av huvudet bolt, orsakar det att bryta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60331.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.