Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter vevaxelläget Sensor i en Kia Optima

Under 2001 introducerade Kia Optima, en bil med bra värde, imponerande prestanda, massor av funktioner och en stark garanti. Den vevaxel sensor, företrädd av datorfel kod P0335, är en av de viktigaste komponenterna på bilen. Den Kia sensorn känner av slots på ett mål-hjul som är kopplad till vevaxeln. Det finns 58 platser på hjulet och två saknade slots. När sensorn känner igen de saknade slitsarna, vet datorn positionen för vevaxeln och är i stånd att aktivera bränsle och signaler gnista. Saker du behöver
3/8-tums socket set kommenterar: Mineral oil
Visa fler instruktioner
1

Höja huven på bilen och leta reda på vevaxeln sensor . Det är på den nedre högra avgasgrenröret. Givaren monteras i växellådan bostäder som är bultad till motorn.
2

Ta bort den inre bulten som håller vevaxeln sensorn på plats. Vrid sensorn fram och tillbaka för att avsätta O-ringstätning. Dra av givaren ut och dra ledningar kontakten.
3

Smörj in O-ringen på den nya sensorn med mineralolja. Detta kommer att underlätta en smidig installation av den nya sensorn. Skjut in sensorn i platsen tills det sitter. Vrid fästet fliken på sensorn tills monteringshålen laguppställningen. Montera bulten. Snug bulten, var noga med att inte dra och gängorna i aluminium transaxeln bostäder. Anslut sensorn kontakten till motorns kabelstam. Starta motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60891.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.