Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en Honda Accord

Honda Accord använder fyra bromsskivor (broms rotorer) för bromsning. Dessa rotorer behöver sällan bytas, men om de blir skev eller sliten och kan inte återuppstått, då är det dags att byta ut dem till nya. Processen för att ändra rotorer är enkelt och du kan spara massor av pengar genom att göra arbetsmarknaden själv. Instruktioner
1

Köp en ny uppsättning av rotorer för din Honda Accord. Helst bör du byta alla fyra broms rotorer samtidigt, men du kan komma undan med att byta bara den främre eller bakre par på samma gång. Aldrig ersätta bara en, eftersom detta orsakar ojämn och osäker bromsning.
2

Drain ungefär hälften av bromsvätska från huvudcylindern för att förhindra spill. Palla upp din Honda med bil domkrafter och pallbockar. Blockera hjulen för att hålla bilen från att rulla medan du arbetar. Ta den första monterade däcket och ställ den åt sidan.
3

Lossa bromsok bultar. Skjut bromskaliperenheten bort av den gamla rotorn. Häng bromsoket från bilens underrede med mekaniker tråd, är noga med att inte låta broms slangen blir nedkopplad.
4

Ta bort fästskruvarna på rotorn. Nästa, dra den gamla rotorn från reglarna och rengör navet och omgivande ytor med en fuktig trasa.
5

Installera den nya rotorn och skruva fästskruvarna. Släng tråden och skjut bromsok och bromsledningen tillbaka i position. Fäst bromsok bultar med en momentnyckel eller en luft spärrnyckel med en lämplig adapter. Sätt tillbaka hjulet montering och däck.
6

Upprepa denna process för varje ytterligare rotor. När du är klar, sänka din accord, dra åt och dra åt muttrarna däck lug. Sedan fylla huvudcylindern med ny bromsvätska.
7

Pump bromsen tills du får en fast pedalen och provkörning din Honda Accord att se till att den nya rotorn installationen lyckades.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56995.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.