Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man väljer Eftermarknad Pads bromsskivan

Bromsbelägg finns i en mängd olika prisklasser, typ och märken. Det är lätt att bli förvirrad av nivåer som verkar vara bra, bättre och bäst. Detta är inte alltid fallet. Bromsbeläggen du väljer bör bero på dina körvanor, plats och den typ av fordon du kör. Det finns fyra typer av kommersiella bromsbelägg tillgängliga: semi-metallisk, icke-asbest organiskt, låg metalliska och keramiska. Alla har egenskaper som är önskvärda för olika applikationer. Saker du behöver
Jämförelse diagram
Visa fler instruktioner
1

Leta efter en certifierad märkning. Bromsbelägg kan frivilligt certifierats av tillverkarna att visa att de uppfyller originaltillverkarens minimikrav. Det finns två typer av certifiering, ljudsignal (broms effektivitet utvärdering) och D3EA (differentiell effektivitet analys). Eftersom dessa tester är både frivilliga och dyra, tillverkarna testa ofta bara den vanliga raden av kuddar som de erbjuder. Eventuella kuddar erbjuds ovanför denna linje uppfyller standarder för certifiering och mer. AC Delco och NAPA är varumärken som är D3EA certifierade.
2

Bestäm om du behöver en högpresterande pad. Utvärdera din dagliga körning. Om du kör i bergiga områden, ned en brant klass ofta eller bogsera och dra med din bil, kan en premie pad vara rätt för dig. Vissa premium kuddar innehåller mer metall. Detta ökar bromskraft men ökar också buller och damm. Keramiska kuddar erbjuder utmärkt bromsning och producerar lite damm. Den dyraste alternativet, kan keramiska kuddar vara värt den extra kostnaden om du behöver en premie pad och har anpassade hjul som kan skadas av damm.
3

Handla för varumärke och prissättning. Noggrant utvärdera märken du funderar. Innan ditt köp, be om normen bromsledningen är certifierad. Utvärdera bromsning behov kontra kostnad. Du kommer inte nödvändigtvis att vara säkrare med dyrare kuddar. Avvägningen i minskad buller och damm kan inte vara värt den extra kostnaden för högpresterande bromsbelägg för normala körförhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59050.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.