Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Pistons i ett litet block Chevy

small block Chevy motorer som byggs om går igenom en process av restaurering. Återställa en av dessa motorer innebär demontering, ersätta slitna eller skadade delar och sedan återmontering. Montera kolvarna i ett litet block Chevy efter förbereda för återmontering. När den installeras med nya ringar och lager, kommer de restaurerade lilla blocket kolvarna har inga slitna delar. De kommer att pumpa ut tillförlitlig kraft utan problem och skyddar cylinderväggarna under drift. Saker du behöver
Oil
Rags vice
Kolvringar
ringkompressorn
Mallet
Kullager
mutterdragare
Slang (1/4-tums diameter )
Visa fler instruktioner
1

Applicera en tunn film av 10W-30 olja på kolven och vevstaken. Säkra kolven i en tabell vice insvept i en skyddande trasa.
2

Wrap kolvhuvudet med en olja ring så det sitter insida botten ringsspåret av kolvhuvudet när i läge. Alla ringarna har en slits utskuren ur dem så de cirkulära ringarna kan vridas för att passa runt kolvhuvudet och sitta inne i bottenspåret på kolvhuvudet.
3

Anslut ena änden av nästa ring, en kompressionsring i spåret på den andra ringen sätet beläget mellan toppspåret och oljeringen installerad i den nedre ringen plats. Dra upp på den andra änden av kolvringen och dra den över toppen på kolvhuvudet. Detta gör att kolvringen att linda runt kolvhuvudet och faller på plats inom den andra grove av kolvhuvudet.
4

Sätt i tredje och sista kolvringen i den översta spåret av kolvhuvudet . Sätt i ena änden i spåret och dra den lösa änden över toppen av kolven så ringen omsluter kolven och kan manipuleras med fingrarna på plats på den övre spåret.
5

Rikta in öppningarna i var och en av ringarna, så att en lucka inte är direkt över eller under en annan kolvring kortplats. Dessa slots tillåter vätskor och gas att passera genom ringarna men passagen bör inte sträcka sig genom mer än en kolvring.
6

Dra en kolvringskompressorn runt kolven huvudet och ringar. Den komprimerade Kolvenheten passar i cylinderloppet när nya kompressionsringar pressas tätt runt kolven.
7

Skjut en kolv i en cylinder från botten upp. Placera änden av vevstaken i cylinderborrningen från toppen. Mata kolven in i borrhålet tills kolven ringkompressorn sitter på toppen av motorn, vilket hindrar kolven från att falla på plats.
8

trycka på toppen av kolven med en mjuk klubba. Avlyssning kommer att driva kolven ur kolvringen kompressorn och in i cylinderloppet. Olja det område där kolven vevstaken med dras åt med vevaxeltappen. Infoga ny vevstake lager runt vevaxeltappen och ombonad kolven på plats utan att dra åt helt.
9

Infoga nästa kolven i nästa cylinder så att de två kolvarna paret upp på vevaxeln. Både lagerenheter och gavlar av dessa två kolvar kommer att arbeta sida vid sida under motorns drift. Dra åt bultarna lagerhuset helt efter båda kolvarna är installerade.
10

Vrid vevaxeln så att nästa par kolvar kan installeras precis som det första paret tills alla är installerade. Olja varje enhet och de kritiska korsningar där rörliga delar möts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61884.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.