Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter topplockspackning på en Tundra 3,4

Byta topplockspackning är en stor operation. Det tar tid och tålamod eftersom du måste demontera motorn bara för att få till topplockspackning. Om du misstänker att topplockspackning blåses, då det behöver bytas. Huvudet packningen kommer att ligga inne i motorns cylinderlock blocket. Det är viktigt att ersätta avbränd packning så att den håller den interna motorn vatten och passager olja från blandningen. Saker du behöver
Replacement packning huvud
hylsnyckel
Spetstång
Skiftnyckel
Drain skål
kylvätskeblandningen
Commercial spola och fylla kit
Scraper
Visa fler instruktioner
1

Förvandla din Tundra är motorn och pop den främre huven
2

Lokalisera den negativa batterikabeln,. den kommer att ha en minus (-) symbolen och svart kabel sladd kopplad till sig. Vrid skruven ansluten till batteriet till vänster för att fria. Slingra sig den svarta kabeln bort från dess ände bas med en uppsättning av tång.
3

Spola lastbilens kylsystem. Placera en fånga skål under radiatorenheten avtappningspluggen. Vrid locket kylarens moturs för att ta bort. Använd en justerbar skiftnyckel för att demontera bulten från klamman insugningsslang.
4

bort bulten radiator kontakten med skiftnyckeln. Vänd denna motsols för att lossa kontakten och låta kylvätskan rinna ut i facket. Dra ur kontakten och byt trycklocket efter kylvätska mixen tar slut.
5

Häll 50/50 blandning av kylvätska och ljummet vatten i kylaren. Referera till Tundra bruksanvisning att kontrollera för en ordentlig mätning bäst för din modell.
6

Starta motorn att inleda flush. Stäng av motorn efter att kylvätskan har spolats i 10 minuter. Vänta 15 minuter och töm kylaren igen med en kommersiell flush och fyllning kit. Kör motorn i ytterligare 30 minuter.
7

Demontera motorns delar. Först lossa bultarna som håller fast distributören, eftersom du kommer att finna att det ligger intill cylindern. Avlägsna bulten insugningsröret med skiftnyckeln
8

Leta topplocket inne förbränningsmotorn, det kommer att placeras ovanpå cylindrarna blocket - ett kvarter plattform med tändstift och ventiler tallriksventiler.. Ta bort ventilkåpan genom att vrida bulten gratis med skiftnyckeln. För att korrekt lossa sina bultar, arbeta dig inåt. När alla skruvar är lösa, gå tillbaka till början av blocket för att ta bort alla bultar.
9

När topplocket tas bort, når inuti blocket för att lyfta topplockspackning ut. Ta bort eventuella rester kvar under topplockspackning med en skrapa.
10

Placera den nya packningen inuti cylinderblocket. Byt cylinderhuvudet ovanpå packningen och alla motorkomponenter som togs bort. Re-säkra alla skruvar ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62035.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.