Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur tar jag bort den bakre rotorn på en 300ZX?

De rotorer på din 300ZX är en viktig del av bromssystemet. När du trampar på bromspedalen, bromsbeläggen förstå på rotorerna att effektivt stoppa bilen. Hårt slitna rotorer kommer att producera en hård gnisslande ljud varje gång du bromsar. Defekta rotorer kommer också att öka bilens totala stoppsträckan. Du kan ta bort passageraren eller förarsidan bakre rotorn med några verktyg hemma. Om det behöver bytas, bör du alltid lägga på motsvarande rotorn också. Saker du behöver Sida 2 hjulblock
rörtång
hydraulisk domkraft
Jack stå
Hylsnyckelsats
5-liters hink
12-tums justerbar tång
3/8-tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera en hjulblocket på framsidan av både förare och passagerarsidan däck fram.
2

Lossa muttrarna på den bakre förarsidan däcket ett halvt varv moturs med en rörtång. Höj 300ZX precis framför däcket med en hydraulisk domkraft. Placera en pallbock på vänster hydraulisk domkraft för att stödja vikten av bilen. I botten av däcket bör inte vara mer än 8 inches från marken.
3

bort muttrarna och dra däcket utanför hjulbultarna. Rulla däcket vid sidan av din arbetsplats och placera muttrarna med däcket så att du inte förlorar dem.
4

Ta bort de två skruvarna på baksidan av bromsok som håller det på plats på fästet med din hylsnyckel. Om man tittar på bromsok, bör du se fyra andra bultar. Ta inte bort dem eftersom de håller bromsoket tillsammans.
5

Placera en 5-liters hink bredvid bromsoket i hjulhuset. Lyft bromsok - bara - från konsolen och sätter ner på hinken. Ta inte bort bromsbeläggen från fästet.
6

Rotera bromsok kolven medurs med ett par 12-tums justerbar tång. Det måste helt dra tillbaka ner i hålet på bromsoket. När det har helt indragen montera bromsok tillbaka över bromsbeläggen.
7

tillbaka båda bromsoken bultar för hand för att säkerställa korrekt gängning. Ställ din 3/8-tums skiftnyckel vridmoment till 35 fot-lbs. och säkra båda bultarna på plats.
8

Ta bort de två inre övre och nedre monteringsfäste bultar med hylsnyckel. Lyft hela aggregatet med bromsok fäst, från hjulet och sätter ner på hinken. Monteringskonsolen ansluter till styrspindeln och är vad bromsbeläggen satt i när du hade bromsoket bort.
9

Avlägsna rotorn genom att dra det mot dig jämt bort hjulbultarna.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58205.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.