Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Lufta bromsar på en 2002 Trailblazer

Chevrolet Trailblazer introducerades 1998 som en uppgraderad version av S-10 Blazer, 2002 var det första året med Trailblazer separerades från S-10 Blazer. Den 2002 Trailblazer presenterade en 4,2-liters rak sexcylindrig motor. Den 2002 Trailblazer hade skivor fram och bak trumbromsar på basmodellen, men 2002 Trailblazer LTZ modellen hade fyra hjul skivbromsar. De avluftningsskruvarna på baksidan av lastbilen kommer att monteras på den bakre bromsok på LTZ, eller på den inre sidan av fästplattan för bakre trumbromsar. Saker du behöver
nivå parkering yta
1-pint DOT4 eller högre lönegrad bromsvätska
2-ton eller större kapacitet domkraft
4 pallbockar
Assistant Review Linje skiftnyckel eller skiftnyckel uppsättning
1/2-tums skiftnyckel vridmoment, med 19 mm hjulmutter socket
Visa fler instruktioner
1

Park Trailblazer på en helt fast, jämn yta. Utför inte detta projekt om någon form av en sluttning eller lutning, eller på grus eller smuts. Öppna huven på Trailblazer. Kontrollera vätskenivån i bromsvätskebehållaren, och tillsätt vätska till "FULL"-markeringen om det behövs. Dra behållaren locket när du är klar påfyllning.
2

Lossa främre hjulmuttrar lug med ett däck järn. Höj slutet Trailblazer framsidan upp med en domkraft. Placera pallbockar under båda främre hjälpramen medlemmar, precis innanför de nedre länkarmarna. Ställ trucken ned på domkraften. Ta fram hjulmuttrar klack, ta sedan bort hjulen från bilen helt.
3

Lossa de bakre hjulmuttrar lug med ett däck järn. Höj den bakre änden av den Trailblazer ett hörn i taget, med hjälp av domkraft under den bakre axeln bostäder. Ställ pallbockar under båda ändarna av axeln bostäder, bara inåt från bakhjulen. Sänk bilen på domkraften. Ta bort de bakre hjulmuttrar lug, sedan den bakre hjulen helt från SUV.
4

Spray alla fyra avluftningsskruvarna med PB Blaster eller liknande genomträngande spray. Spraya inte någon av de rörliga delarna på bromsarna såsom kuddar, rotorer, tjocklek eller trummor. Låt penetrerande spray för att utföra sin funktion för inte mindre än 5 till 10 minuter.
5

Placera en långpanna under passageraren bakbroms församling, med huvuddelen av pannan mot mitten av lastbilen . Be din assistent att sitta i förarsätet av Trailblazer. Öppna passageraren bakre luftningsskruven på antingen den bakre oket, eller inre sidan av den bakre plattan. Använd en linje skiftnyckel eller fast nyckel för att vrida skruven moturs för att öppna den.
6

Instruera din assistent att sakta trycka på bromspedalen helt till golvet, och håll ned pedalen. Stäng luftningsskruven genom att vrida det medurs tills det är ordentligt. Upprepa detta steg två eller tre gånger till eller tills endast bromsvätska kommer ut ur luftningsskruven, och inte luft.
7

Kontrollera bromsvätskenivån i behållaren och fyll behållaren till " , Full "märke. Dra behållaren lock.
8

Upprepa steg 5 till 7 för att utföra den preliminära cross-blödning på alla fyra bromsinsatser. Efter blödning passageraren bak, vidare till förarens främre bromsok för blödning. Efter förarens front, vidare till förarens bak för blödning. Lufta bromsok passagerare fram sist. Fyll på behållaren efter varje blödning punkt. Flytta pannan bromsvätska till varje punkt i lastbilen, för att hålla bromsvätska rinner ut på din uppfart eller arbetsyta.
9

Be din assistent att pumpa bromspedalen 10 till 15 gånger långsammare. Om bromspedalen inte stelnar efter fem eller sex pumpar av bromsarna, visuellt inspektera hela undersidan av trucken för en läcka i bromsledningarna. Brutna bromsledningar eller tillbehör behöver bytas ut innan du kan fortsätta. Instruera din assistent för att hålla foten på pedalen när den stelnar och hålla press nedåt på pedalen.
10

Placera droppskålen tillbaka under passageraren bakbroms församling. Öppna passageraren skruven bak bleeder med skiftnyckel. Berätta din assistent att trycka pedalen långsamt till golvet och håll den intryckt. Om ingenting men broms lämnar vätska bleeder, dra bleeder ombonad med skiftnyckel. Ingen vridmoment behövs på avluftningsskruvarna. Om du hör ett hörbart väsande ljud, så finns det fortfarande luft i denna linje. Upprepa detta steg tills ingenting men broms lämnar vätska luftningsskruven. Fyll bromsvätskebehållaren och sätt tillbaka tanklocket.
11

Upprepa steg 8 och 9 för att slutföra cross-blödning av hela Trailblazer. Använd samma mönster för passagerare bak, till förarens front, till förarens bakåt, att passageraren fram, så ordentligt att korsa-blöda bromsarna. Flytta spillbacken runt med dig på varje punkt av lastbilen. Fyll bromsvätskebehållaren till "FULL"-märket och installera locket. Stäng huven på lastbilen.
12

Installera de bakre däcken och ombonad muttrarna med ett däck järn. Höj bakdelen av trucken bort av jack står en sida i taget. Avlägsna domkraften från under lastbilen, och ställa in varje sida på marken. Montera framdäcket och ombonad muttrarna med däck järn. Höj framför lastbilen bort av pallbockar och avlägsna läktarna underifrån trucken. Ställ trucken på marken.
13

Dra åt muttrarna på alla fyra hjulen omedelbart. Ställ in vridmomentet till 100 foot-pounds på en 1/2-tums enhet momentnyckel. Använd momentnyckel och en 19 mm hjulmutter hylsa att dra åt muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59273.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.