Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en manuell Bearing Transmission Throwout

En bilens throwout lagret tillåter manuella växellådans ingående axel att rotera, fingrarna på urkopplingsmekanismen systemet att vara deprimerad och tryckplattan frigörs när kopplingspedalen trycks ned. Ett lager som inte kommer att skapa antingen en skrapande ljud eller en skrika från transmissionen område som kommer att försvinna när kopplingen trampas ner. bort. Saker du behöver
Jack
4 pallbockar
plattång
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Ratchet förlängningar Review, Universal vridbar

Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på ett plant underlag. Aktivera parkeringsbromsen. Placera domkraften under främre ram tvärbalk. Lyft den främre änden tills det finns gott om utrymme att arbeta i. Ställ in jack står under tvärelementet på vardera sidan av jacket och på samma höjd. Sänk bilen på läktaren.
2

Sänk domkraften och dra den från under bilen. Flytta runt till baksidan av bilen och placera domkraften under differential. Lyft den bakre till samma höjd som de främre, och placera pallbockar under axeln bostäder på vardera sidan av differentialen på samma höjd. Sänk bilen på läktaren.
3

Ta bort de fyra bultarna som håller drivaxeln u-fogar till differentiell ingång genom att vrida moturs med en skiftnyckel. Sänk den bakre delen av drivaxeln ut ur den bakre oket, och dra tillbaka på den för att ta bort den från transmissionen tailshaft. Ställ drivaxeln åt sidan.
4

Lossa minuskabeln på batteriet genom att vrida klämman muttern moturs med en nyckel eller hylsa. Vrid och dra terminalen bort batteriets negativa pol.
5

Skjut under bilen och lyft bort startapparaten genom att vrida de kvarhållande bultarna moturs med en nyckel eller hylsa. Dra i startsnöret ut och skjut den ur vägen. Koppla överföring koppling. På vissa bilar, kommer detta att kräva att ta bort skruvarna genom att vrida dem moturs med en nyckel eller hylsa. På andra, kommer det att krävas att dra en låsbricka eller stift med spetstång.
6

Koppla kopplingspåverkande spaken från kabeln eller mekanisk montering. På vissa bilar, kommer detta att kräva att lossa skruvarna genom att vrida dem moturs med en nyckel eller hylsa. På andra, kan du dra bara kabeln ur oket.
7

Ta bort transmissionskåpan bakre delen support kors genom att vrida bultarna moturs med en spärr och skiftnyckel. En bult kommer att ligga på varje sida på ramen och två muttrar direkt under den bakre delen av överföringen.
8

Ta bort skruvarna som håller transmissionen till motorblocket genom att vrida dem moturs. Du behöver förlängningar och universella för att nå alla bultarna. Det kommer att finnas mellan fem och nio bultar, beroende på bilen och storleken av motorn. Ta bort hastighetsmätaren kabeln från växellådan genom att vrida bulten moturs med en nyckel eller hylsa. Koppla den omvända ljus /neutral säkerhetsbrytare selen genom att dra den rakt ut och försiktigt vicka kontakten.
9

Lyft upp tailshaft samtidigt stödja den främre delen av överföringen (den bellhousing) med andra hand. Dra rakt bakåt från motorn och sänk transmissionen till marken.
10

bort spaken Urtrampningslager från transmissionen. På vissa bilar, helt enkelt dra kraftigt på spaken tills den kommer ut. På andra, kan du behöva släppa en klämma eller vrida spaken för att låsa upp den. Skjut den gamla throwout hemtagningen spaken och kasta. Skjut in den nya throwout lagret på spaken, uppmärksamma inriktning, och byta spaken i transmissionen.
11

Lyft sändningen på plats och skjut det framåt tills splinesen på växellådans ingående axel förenas med de splines på kopplingslamellen. Håll transmissionen på plats med en hand samtidigt som sätter några av bultarna i monteringshålen och vrida dem medurs för hand. Sätt resten av bultarna och dra åt dem med rätt moment. På de flesta bilar, kommer detta att vara mellan 30 och 50 foot-pounds.
12

Återanslut alla kopplingar och reglersystem kablarna i omvänd sätt som de kom i. Sätt hastighetsmätarkugghjul i växellådshuset, och installera klämman oket och bulten genom att vrida skruven medurs. Dra åt bulten till cirka 20 foot-pounds.
13

in drivaxeln i transmissionen tailshaft så långt det går. Vrid drivaxeln för att bringa den differentiella oket och U-lederna att anpassa ordentligt. Montera U-bultarna över u-joint koppar. Trä muttrar på U-bultarna genom att vrida dem medurs för hand. Dra till cirka 20 foot-pounds.
14

Byt växellåda bakre delen support kors genom att rikta in hålen i den bakre växellådsfästet med stöd och skjuta reglarna genom hålen. Sätt i bots ramskena genom hålen, och trä muttrarna på bultarna genom att vrida dem medurs för hand. Dra åt dessa bultar till 30 till 40 foot-pounds med en hylsa och spärrskaft. Trä monteringsmuttrarna på fästet reglarna genom att vrida dem medurs för hand. Dra åt dessa bultar till 30 till 40 foot-pounds med en hylsa och spärrskaft.
15

Lyft domkraften under differential och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken. Upprepa denna process på framsidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61538.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.