Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Spark Typer tändkabeln

Varje grundläggande tändkabeln typ har en annan kärna, mantling material och metod för att förhindra radiostörningar (RFI) eller elektromagnetisk interferens (EMI). Solid koppartrådar utmärka sig på kontroller av hög spänning men är värst för generering RFI. Silikon trådar genererar lite störningar men kan slitas ut snabbare och kan vara olämpliga för icke-högpresterande motorer. Grafit impregnerade glasfiber kärntrådarna undertrycka naturligt RFI med vissa utsläpp och hållbarhet frågor. Gör ditt bästa för att följa din bil tillverkarens specifikationer vid byte tändkablarna. Distribuerad motståndstråd

Distribuerad motståndstråd består av en glasfiber kärna impregnerad med latex grafit för att undertrycka radiofrekventa störningar. Även kallad kol undertryckande kablar, dessa kablar används ofta som originalutrustning av tillverkarna. Hög resistens kol kärntråd är billigt att göra och, med en glasfiber, Kevlar eller kombination substratskikt och silikonlatex yttre höljet, undertrycker RFI och EMI. Detta håller ombord elektroniska system från att plocka upp störningar från tändkablarna. Nackdelen är att den höga resistansen minskar gnista nuvarande och tändstift liv. Distribuerad motståndstråd har också vissa problem med långsiktig tillförlitlighet och höga utsläpp.
Induktans (Mag) Wire

Induktans tråd har en kärna av spirallindat koppar /nickel legeringstråd. Slingorna av tråd i kärnan undertrycka RFI snarare än att använda tråd motstånd att fungera som suppressorn. Eftersom Mag tråden inte har motståndet i distribuerade motståndstråd, behöver den inte så mycket ström att avfyra tändstift, vilket gör tändstiftet trådarna håller längre. Ironiskt nog kan detta "högpresterande" tråd faktiskt, i de flesta fall, minska prestandan.
Fixed Resistor Wire

fast motstånd tråd har ett massivt stål eller koppar metallisk kärna. Ett fast motstånd är inbyggt i pluggen boot att styra radiofrekventa störningar. Blanda inte ihop fast motstånd tråd med sk högeffektiv kondensator effekt tråd.
Högpresterande
Wire

Högpresterande ledningar är lågt motståndstrådar avsedda att levererar högspänning för att avfyra kolvarna. Även fast kärna av koppar eller aluminium och legerat ledningar kan leverera kraftfulla eld på motorer racerbil, inte undertrycka de inte RFI väl och kan allvarligt störa en normal bilens under-the-hood elektronik. Kondensator effekt tråd är omgiven av ett jordat metallföremål fläta agerar som en platta av en kondensator. Tråden isolering fungerar som den andra delen av kondensatorn dielektrikum. Det är ofta säljs som en högpresterande tändstift tråd, men liksom många andra högpresterande kablar, betyder inte undertrycka RFI eller EMI och kan skada ombord elektronik eller datorer i personbilar.

Isolering

Premium tändstiftets trådar får använda silikon eller eten-propen-dienmonomer (EPDM) isolering. Andra premium ledningar är mantlad i etylenvinylacetat (EVA), vilket förbättrar hållfasthet och temperaturbeständighet. Under utsidan locket är en flätad glasfiber skikt att göra ledningarna starkare och mer flexibel. Ett annat skikt av EPDM isolering under glasfiber hjälper till att förhindra gnistbildning och shorts. Med Mag trådar, är kärnan oftast insvept i silikon för att förbättra stabiliteten av anslutningar. Carbon kärntrådarna tenderar att vara insvept i kevlar och /eller silikon med en silikonlatex yttre skikt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60987.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.