Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Byt Dodge Dakota Brake Rotorer

Ta bort och byter broms rotorer på din Dodge Dakota är inte så svårt som din lokala återförsäljare eller bilverkstäder station kan ha du tror. Det kan ta dig lite längre tid att göra själv än att en erfaren mekaniker men tänk om den timme arbetskostnaden du skulle betala dem att göra det. Om du har alla verktyg, vissa tekniska förmåga, och lite tid på händerna, varför inte ta itu med projektet på en trevlig solig helg dag i bekvämligheten av ditt eget uppfart? Dodge Dakota införde bakre skivbromsar på 2001 och nyare modeller, men är förfarandet ganska lika som framsidan. Följande artikel kommer att visa dig hur och vad smärre skillnader som finns. Saker du behöver
Golv jackJack standTurkey basterDOT godkänt bromsvätska (kontrollera vätskenivån specs enligt bruksanvisningen) 1/2-tums enhet bryta bar1/2-inch drivhylsa set1/2-inch enhet ratchet1/2-inch köra justerbart vridmoment wrenchLarge platt huvud screwdriverDikesBungee cordHammerC-clampBrake ren sprayShop rag (er) Silikon broms smörjmedel (rekommenderas)
Visa fler instruktioner
1

Park Dodge Dakota på en plan, jämn belagd eller betongyta. Aktivera parkeringsbromsen (om du inte byta de bakre rotorerna). Släpp huvfäste.
2

Placera ett hjul chock bakom en bakre däck om du ersätter främre rotorerna eller framför ett framdäck om du byter bak rotorer.

Billiga 3

Öppna huven och suga ut 1/2 mängden bromsvätska från huvudcylindern med Turkiet baster. Släng vätskan ordentligt och byt ut huvudcylindern locket.
4

Bryt muttrarna löst på vänster däck du tar bort först. Lossa dem inte för mycket och inte ta bort dem.
5

Lyft bilen på vänster kvartalet i ett tryggt och säkert sätt med hjälp av domkraft. Lyft det högt nog att placera pallbock under främre ramlisten om du tar bort de främre rotorerna eller till vänster sida av bakaxeln om du byter de bakre rotorerna. Sänk domkraft så att vikten av Dakota för att komma till vila på stödbenet.
6

Ta bort muttrarna och hjulet.
7

Ta bort bromsok bultar. På baksidan, ta bara den nedre bromsok bult och bända bromsok från rotorn med en skruvmejsel. Lyft det uppåt och skjut bort det översta kortet. Stötta bromsok med ett gummiband i ramen och inte låta den hänga från broms slang. För den främre bromsok, avlägsna både övre och nedre bromsok bultar, bända bromsok off med skruvmejseln och stöd med bungee rep till ramen eller spiralfjäder.
8

försiktigt bända loss den inombords och utombords kuddar med en skruvmejsel och notera vilken som är vilken att ersätta dem på exakt samma sätt som du tog bort dem.
9

Avlägsna rotorn låsringama. Dessa är placerade på två av klackelementen dubbar, om de är närvarande alls. Skär bort dem med vallarna och bry dig inte om att skada dem. De håller rotorn flush till navet så att du kan byta bromsok, och du behöver egentligen inte att ersätta dessa.
10

ur rotorn. Om det är envist rusted till navet, slå rotorn med hammaren på kanten av fenorna eller baksidan av fenan framåt.
11

Spraya en ny rotor med broms renare generöst på båda sidor av rotorn för att rensa bort beläggningen. Torka med en trasa.
12

Placera den nya rotorn på navet och skruva på en lug nut att hålla rotorn flush till navet. Detta ersätter rotorn ringen tills du har ersatt bromsoket.
13

Applicera ett tunt lager av silikon bromsen smörjmedel till dynan monteras där stödplatta av dynorna kontakta den. Sätt tillbaka invändiga och utvändiga pad.
14

Komprimera kolven av tjocklek i med C-klämman.
15

Byt tjocklek över dynorna och rotorer och ersätta bromsok bulten (s).
16

byter hjulet och lug nötter. Dra åt muttrarna så mycket du kan med Ratchet och uttaget tills du sänker Dakota till marken.
17

Sänk Dakota och vridmoment muttrarna i ett alternativt sätt till 100 till 120 fot lbs. med justerbart momentnyckel och en socket. Se den bruksanvisning för korrekt åtdragningsmoment specifikationer. Det beror på vilket år av Dakota.
18

Upprepa proceduren för höger sida.
19

Pump foten bromspedalen tills det känns normalt. Denna rörelse återställer det hydrauliska trycket tillbaka till de komprimerade bromsok kolvarna. Att misslyckas med att utföra denna uppgift kommer att vara farliga.
20

Kontrollera och justera bromsvätska i huvudcylindern, bara lägga ny DOT-godkänd bromsvätska anges för dig Dakota. Byt ut huvudcylindern locket ordentligt och stäng huven.
21

bort hjulet chock.
22

Lossa parkeringsbromsen (om det är som tillämpas) och provköra Dakota . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57103.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.