Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur korrekt installera ett insugningsrör på en SBC

Byta insugningsrören på små block Chevrolet, eller SBC, är motorn en gemensam prestation uppgradering. Även om du inte väljer en eftermarknad grenrör för förbättrad prestanda, måste du vara noga med att undvika att förlora delar, släppa dem i motorn eller förorena oljan med kylvätska. Även om det inte är en svår uppgift, är det en tidskrävande en. För det första-timer, planen på den bättre delen av en hel eftermiddag för detta projekt. Det kan vara en bra idé att antingen ta bilder eller göra enkla diagram på vägen så att återmontering går smidigare. Saker du behöver
insug
packning insugningsrör ställa
Silikon packning sealer
Kylvätska dräneringskärlet
Verktyg
Visa fler instruktioner
Ta bort den gamla Manifold

1

Koppla bort batterikabeln. Ställ tråget under kylaren drain-ventilen och börja tappa ur kylvätskan (tar bort kylarlocket kommer att påskynda flödet av kylmedel). Koppla alla kylvätskeslangar fäst vid grenröret och bränsleledningar anslutna till förgasaren och bränslesystemet. Drag runt motorn så att den är på topp-dead-center - TDC. TDC är när den främre vänstra cylindern är på toppen av borrningen med båda ventilerna stängda. Det kan finnas - ungefär - genom att ta bort tändstiftet och hålla ett finger över tändstiftshålet tills en ström av luft tvingas ut. Därifrån, rotera motorn för hand tills tidpunkten märket på harmonisk balansaxel indikerar TDC.
2

Koppla bort alla elektriska anslutningar till distributören och ta bort fördelarlocket. Notera läget för rotorn och fördelningshuset. (Detta är den ståndpunkt distributören måste ha vid ominstallation.) Ta distributören. Se till att inga andra kablar eller slangar är kopplade till införningsanordningen. Addera 3

Lossa och ta bort skruvarna insugningsröret. Försiktigt bända grenröret upp och från av cylinderhuvudena att bryta den gamla packningen. Lyft insugningsröret /carb montering av motorn. (Detta kan kräva en hjälpare.) Det kommer att bli lite kylvätska kvar i passagerna mångahanda vatten -. Hindra den från att komma in i motorn
avgasrör Installation
4

Lägg en handduk i lyftaren dalen nedanför mellan topplocken. Använd lösningsmedel och en packning skrapa för att rengöra bort allt gammalt packningsmaterial. (Om återanvända gamla grenröret rengöra alla packningsytor här också.)
5

Applicera en liten "boll" av silikon till var och en av de fyra hörnen där topplocken skär fram och bakre lifter valley skenor (övre delen av blocket, fram och bak). Alternativt kan en komplett silikonsträng läggas tvärs hela skenan och gummipackningar utelämnas. Spray packning lim på varje sida av grenröret packningarna som tätar insugsportarna och satt på plats på huvudet.
6

inställd försiktigt ersättning grenröret på plats, försiktigt så att inte flytta packningar av uppriktning. Trä grenrörsbultarna på plats och dra till en perfekt passform. Fortsätt att dra åt bultarna med en nyckel från centrum bultarna (första), alternerande sidor och arbeta i en "rund" ordning tills alla skruvar (fram och bak) är lite mer tight. Dra åt med en momentnyckel i samma sekvens till 30 fot-pounds av vridmoment (25 fot-pounds för aluminium grenrör).
7

Re-installera distributören. Var noga med att släppa den i läge så att huset och rotorn är i samma läge som när den togs bort. Om det inte sjunker på plats den sista 1/4-tums, dra runt motorn samtidigt press nedåt på distributören - det kommer att släppa på plats. Montera fördelarlocket och gör några elektriska anslutningar.
8

Sätt tillbaka alla slangar och bränsleledningar samt alla andra anslutningar eller komponenter i omvänd ordning som avlägsnande. Åter fylla motorns kylvätska och provköras för att leta efter läckor och åtgärda vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61711.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.