Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar Frambroms i en 2000 Chevy Silverado

Den 2000 Chevy Silverado kommer i halv-tons och trekvarts ton modeller i både lätta och tunga serien. Den har även tvåhjuliga och fyrhjulsdrivna modeller. Från 1999 till 2005 förblev bromssystemet på Silverado sett oförändrad. Den främre skivbromssystem sysselsätter hydraulkolvar i bromsok som klämmer ut dynorna mot ytan av rotorerna för att bromsa och stoppa trucken på efterfrågan. Saker du behöver
bromsvätska sug Baster
Lug nut skiftnyckel
Jack Sida 2 pallbockar (vikt rated) katalog 6-tums (eller större) C-clamp
Ratchet och Hylsnyckelsats
3/8-tums hex-head socket bit (för vissa modeller) katalog pry Tool Review tråd klädhängare
Replacement bromsbelägg
Stor kula-Peen hammare
Ersättningsbromsbelägg rotorer (om tillämpligt) katalog Broms /delar Spray equipment shop trasor
bänkslipmaskin med stålborste hjul
gängan förening
Broms smörjmedel
Momentnyckel och passande socket set (upp till 7 /8 tum) katalog Bromsvätska
Visa fler instruktioner
Bromsbelägg
1

Park Silverado på en asfalterad och jämn yta som lämpar sig för lyft av trucken och sedan handbromsen.
2

Öppna huven och ta bort bromsvätska huvudcylinder cap. Använd bromsen Baster vätska sug att ta bort två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern och sedan kassera vätskan.
3

Ta bort de främre mittersta lock och sedan knäcka framhjulet nötter lös med Silverado s lug skiftnyckel. Bara knäcka dem loss från fälgen, inte ta bort dem helt
4

Hissa den främre änden av lastbilen med en domkraft och sedan placera en pallbock under främre ramskena.. Gör en sida i taget så att framaxeln är förhöjd när du är klar. Ta bort hjulmuttrarna och ta bort däcken från lastbilen.
5

Använd C-klämman för att komprimera dubbla bromsok kolvarna inåt. Placera den övre av klämman över den främre okets hus och enheten av klämman på undersidan av den yttre bromsklossen stödplatta. Sakta dra åt klämman tills bromsok kolvarna är helt indragen i kolven hålen.
6

bort bromsok styrpinnarna med en spärr och 3/8-tums hex-head socket bit. Böj en hängare tråd päls och hänga oket i chassit med det för att förhindra att skada uppstår på den hydrauliska broms slang kopplad till sig.
7

Ta bort elektroderna från bromsoket ankaret. Använd pry verktyg om det behövs för att frigöra kuddar från ankaret. Ta bort bromsbelägg klämmorna (övre och nedre) från bromsok ankaret och sedan rensa bort korrosion av klippen med en bänkslipmaskin med en stålborste hjul (förutsatt att ersättare pad set levererar inte nya).

8

Installera om gamla eller nya övre och nedre bromsbelägg klämmorna till bromsok ankaret och sedan applicera ett jämnt lager av bromsen smörjmedel till dynan säten klippen. Montera de nya bromsbeläggen i clipsen (en slitagesensor är innerdyna - två förslitningsavkännare är utombordaren pad).
9

Torka bort alla spår av gamla gängan förening på gängorna på bromsok styrstift använder bänkslipmaskin med en stålborste hjul. Applicera ett jämnt lager av nya röda gängan förening till de gängade delarna av bromsok styrstift. Ta bort bromsok från klädhängaren och passa in stiften i bromsoket efter att placera den över dynorna och rotor. Dra åt bultarna till 74-ft-lbs. med momentnyckel och lämplig hylsa eller 3/8-tums hex-head socket bit.
10

Byt hjul och hjulmuttrar. Dra åt hjulmuttrarna så mycket som de gör med hjulen förhöjda tätt till hubben.
11

Höj lastbilen upp något med domkraften tillräckligt för att ta bort varje pallbock. Sakta sänka bilen till marken. Dra åt hjulmuttrarna med momentnyckel och en 7/8-inch uttag i ett stjärnmönster (vissa modeller kan innehålla sex till åtta hjulmuttrar) till 120-140 Nm. (Beroende på modell och dess särskilda specifikationer vridmoment).
12

Kontrollera huvudcylindern locket är på plats och sedan pumpa fotbromspedalen flera gånger tills pedalen känns fast. Ta bort huvudcylinder locket igen och fylla på behållaren med ny bromsvätska. Byt centrerar lock och sedan lossa parkeringsbromsen innan provköra lastbilen.
Broms rotorer
13

Utför stegen ovan fram till steg 7.

14

Ta bort de övre och undre bromsok förankringsbultar efter avlägsnande av kuddar och clips. Ta ankaret.
15

Avlägsna rotorn från navet (om de tunga modeller, kan du behöva ta bort det yttre navet från rotorn med en spärr och ett lämpligt uttag för att ta bort navet bultar). Använd en stor boll-Peen hammare för att knacka rotorn off, slår det inifrån och ut och vrida den ett kvarts varv mellan slagen tills rotorn lossnar från navet (om det behövs).
16

Använd broms /delar renare spray för att rengöra bort rost förebyggande lösning på ersättande rotorer och sedan torka bort det med en trasa.
17

Installera de nya rotorerna (och nav i förekommande fall). Använd röd gängan förening på de gängade delarna av navet och /eller bromsok bultar ankare och dra dem till 84 ft-lbs. med momentnyckel och en lämplig storlek socket. Upprepa de återstående stegen som angivits ovan för att slutföra full service jobb frambromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58099.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.