Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur ändrar jag en svan Bostäder på en 700 R-4?

De 700 R-4 transmissionen är mycket populär och används flitigt bland bilentusiaster som en eftermontering för äldre modell restaureringar. Det är en relativt enkel konstruktion, och trots att det bara var i produktion under åtta år, det är väl stöds av eftermarknaden tillverkare. Byta svansen bostäder är inte en ovanlig uppgift. Om drivaxeln blir skadad, kan aluminiumhuset också blivit oanvändbara. Svansen bostäder är också kallad en förlängning hus eller svans axeln bostäder. Var noga med att inspektera drivaxeln, speciellt universallederna, när jobbet utförs. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums Hylsnyckelsats
Wrench in
Maskeringstejp
Droppkar
Visa fler instruktioner

1

Lyft den bakre delen av bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar. Säkert placera pallbockar under ramen och se till att fordonet är stabilt innan du fortsätter. Använd en skiftnyckel för att ta bort de fyra muttrarna som håller fast U-bultarna som håller den bakre kardanknuten på plats. Lever den bakre U-joint ur påkörning oket och linda leden i maskeringstejp för att hålla U-joint lageröverfall på plats. Om locken lossnar, kan nållager bli oavsiktligt spridda, och leden kommer att behöva bytas ut.
2

Dra ut drivaxeln ur 700 R-4 transmissionen. Placera en långpanna under svansen axeln bostäder att fånga droppande transmissionsolja. Använd en 3/8-tums hylsnyckel för att ta bort de fyra bultar som håller kåpan till huvudtransmissionslinjen kroppen. Dra av höljet och ställ den åt sidan.
3

Ta bort den gamla packningen. Ingen packning sealer någonsin används vid montering av automatiska växellådor utom på oljetråget. Torka rent och installera skal tillsammans med en ny packning. Montera de fyra skruvarna och dra åt dem i ett korsvis sätt. Dra inte åt bultarna för att undvika att strippa aluminium gängorna.
4

Montera drivaxel och säte bak U-joint i den bakifrån oket. Ta bort maskeringstejpen. Sätt in U-bultarna och dra åt muttrarna med en skiftnyckel för att säkra drivaxeln på plats.
5

Lyft den bakre delen av bilen med domkraften och ta bort domkraften. Kontrollera droppskålen och uppskatta mängden återvunna transmissionsolja. Toppa överföring med samma belopp. Starta motorn och kontrollera överföring för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60986.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.