Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur koppla in en manuell Oil Gauge i en 95 Chevy

En manuell oljesticka är den mest exakta mätare alternativet. Den utnyttjar en faktisk tryckmätare som är monterad inne i bilen med en ihålig tryckledning kör på motorblocket. De flesta bilar och lastbilar använder idag en olja ljus med en sändande enhet. Den sändande enheten är gängad i motorblocket och en tråd från den sändande enheten ansluts till en ljus eller en elektronisk mätare som härmar en manuell tryckmätare. Detta eliminerar behovet av att köra en koppar eller plast linje från motorrummet till baksidan av instrumentbrädamätinstrument. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Manuell oljesticka kit
Borrmotor
Borr satt
Wrench in
Pipe gängtätning
Plast bandklammorna
DC testar ljus
Visa fler instruktioner
1

rådfråga din specifika manuella motorservice att lokalisera den gängade hål i motorblocket som används för att övervaka oljetrycket. På många det gängade hålet ligger precis bakom den bakre kanten av insugningsröret, i mitten av blocket. Motorblocket klämringskoppling i oljetrycksövervakning hål på motorblocket
2

tråd. Sätt i den lilla oljeledningen ingår i satsen, i mässing klämringskoppling och dra åt med en liten fast nyckel.
3

Kör oljeledningen i varelsen facket av '95 Chevy . Linjen bör dras genom befintliga hål i brandväggen. Hitta en genomföring som har tillräckligt med utrymme för den lilla oljeledningen och försiktigt driva igenom.
4

Hitta en plats under instrumentbrädan att montera själva oljesticka, vara säker på att det lätt kan övervakas samtidigt körning. Borra två små hål för att sätta på frontpanelen under instrumentbrädan, sätt i skruvarna som ingår i satsen och säkra oljan plattan Mätartavla till den undre instrumentbrädan.
5

Kör oljeledningen som går via en befintlig genomföring genom baksidan av hålet i oljan gauge frontplattan. Skär linjen om det behövs och Infoga oljeledningen till baksidan av oljan gauge klämringskoppling. Dra åt olje montering spårvidd komprimering med en liten fast nyckel. Placera mätaren i ansiktet plattan och fäst det bakre fästet spårvidd klämma att fästa mätaren i ansiktet plattan.
6

Kör liten tråd för mätaren ljus till säkringsboxen placerad under förarsidan instrumentbräda. Vrid nyckeln på. Använd en DC testlampa att kontrollera strömmen i en av säkringsdosorna tillbehör spader. Vrid nyckeln på och av för att vara säker på att spaden ska användas nedskärningar ström när motorn är avstängd. Fäst rätt ände storlek tråd som kommer att ansluta till säkringslådan spade och tråd.
7

Knyt linjen oljetryck och mätare ljus tråd till konsoler eller tjock tråd hägrar under instrumentbrädan med plast bandklammor. Vrid nyckeln på och mätaren ljuset ska tändas mätaren. Starta bilen och kontrollera kopplingar för läckor. Oljetryckmätaren bör visa oljetryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61892.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.