Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Grand Cherokee broms problem

Jeep Grand Cherokee har tillverkats med fyra hjul skivbromsar på senare årsmodeller, och komponenterna kan slitas ut och måste bytas ut med jämna mellanrum, helt enkelt på grund av regelbunden körning. Du kan ta reda på exakt vad problemet är med bromssystemet, med minimala verktyg och färdigheter, på mindre än en timme, i allmänhet. Lyssna efter Oljud

Det vanligaste problemet med slitna bromsar komponenter är ett gnisslande ljudet från hjulen. Detta är på grund av utformningen av Grand Cherokee s bromsbelägg, som innehåller en metall fläns som kommer att skrapa rotorn när dynans materialet bär under en användbar nivå. Detta är för att varna föraren för slitna dynor, som bör bytas ut omedelbart. Ett annat ljud som är vanligt är det metalliska slipning av en mycket sliten rotor, då bromsok pressar kuddar mot det. Skadade eller utslitna rotorer kan vara en allvarlig risk, inte köra jeep i detta tillstånd
Inspektera bromsar

Det bästa sättet att avgöra orsaken till ett problem. är att fysiskt inspektera bromssystemet genom att ta bort hjulen och titta på rotorer, bromsok, och trampdynor. Det ska vara lätt att vrida rotorn för hand, och kuddar bör inte göra några ljud under sin revolution. Genom att trycka på bromspedalen ska stoppa rotationen, och rotorn bör vara fri från rost och skräp. Huvudcylindern, som ligger under huven i framför föraren, bör ha en fullständig och nivå vätskebehållare. Huvudcylindern kan fyllas med DOT-3 Bromsvätska genom avtäckning plasttoppen och försiktigt hälla vätska i den.
Manövrera bromsar

Bromsen pedal bör vara fast och konstant, applicera tryck på bromsarna i ett jämnt och kontrollerat sätt. Om bromsarna är "svampig", eller saknar rätt spänning, då det kan finnas luft i bromsledningar. Denna luft kan tvingas ut och ersätts med bromsvätska genom att blöda raderna. De individuella avluftningsskruvarna nipplar är belägna i den bakre delen av bromsok, och kan vridas i moturs riktning för att öppna linjerna upp. Tryck på bromspedalen medan påfyllning huvudcylindern, driver gamla vätskan och luften ur bleeder bröstvårtan. När vätskan kommer ut ur bröstvårtan är ren och konstant, fast bröstvårtan genom att vrida den medurs. Om pedalen är alltför hård, då huvudcylindern interna tätningar och komponenter kan skadas och behöver bytas ut.
Bromsarna hastighet

bromssystemet kan uppleva "dra ", drar åt ena sidan, eller en hård vibration när den används i hög hastighet. Detta kan orsakas av en defekt eller skadad rötor, eller en grep tjocklek. Rotorn måste hålla en helt rund yta, och när den värms upp och kyls utanför tillverkarens specifikationer skador kan uppstå i form av "skevhet". Denna skev rotor roterar inte bra, och kommer att fånga kuddar och orsaka en vibration. En beslagtagna tjocklek kan orsaka dra, eftersom det inte kommer att släppa dynorna fullständigt, och de flesta gånger det helt måste ersättas med en ny enhet, eftersom de är vanligtvis inte funktionsdugliga.
Glasade Rotors

Ett vanligare problem med jeep rotorer och trampdynor är "inglasning", eller värmeskador på ytan av de komponenter som orsakas av överdriven bromsning (oftast i downhill förhållanden). Olika från skevhet kan inglasning orsaka ytan av rotorn eller kuddar för att bli slät, vilket ger försämrad prestanda eller ens en total brist på bromsförmåga. Du måste byta ut de skadade delarna, eftersom de inte kan repareras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57320.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.