Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man testar en 88 GMC bromsservo

Broms power booster använder undertryck i motorns insugningsrör för att förstärka kraften föraren utövar på bromspedalen, vilket gör förarens arbete enklare när bromsa eller stoppa fordonet. Detta är särskilt viktigt på stora fordon som de som gjorts av GMC. Problem med strömmen booster kan skapa en farlig situation eftersom drivrutinen kan oväntat behöva mycket större ansträngning vid inbromsning. Om bromsning verkar vara svårare än normalt är det dags att testa din bromsservon. Testa booster är en lätt uppgift att varje förare kan göra för att försäkra sig om att den fungerar korrekt. Instruktioner
1

Park ditt 88 GMC och stänga av motorn. Pumpa på bromspedalen långsamt fem eller sex gånger för att lindra eventuella kvarvarande vakuum i booster. Tryck ner bromspedalen och håll den ned med lätt men stadig kraft. Bromspedalen ska kännas hårdare och högre än normalt. Starta motorn. Bromspedalen ska omedelbart släppa 1/4-tums eller så, och det bör plötsligt känns som vanligt. Om din booster inte fungerar pedalen kommer att bo i en hög position och kommer att kännas svårt.
2

Låt motorn gå på tomgång ett par minuter. Stäng av motorn och sakta pumpa bromspedalen, vänta ett par sekunder mellan varje pump. Pedalen bör gå ner till en normal position på den första pumpen, och sedan stoppa lite högre med varje följande pump.
3

Starta motorn igen och låt den gå på tomgång ett par minuter. Tryck ner bromspedalen och håll den ned med lätt men stadig kraft. Stäng av motorn och fortsätter att hålla ner bromspedalen i ungefär en minut eller så. Pedalen bör inte öka under denna tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58643.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.