Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar Elektriska trumbromsar

Camping släpvagnar, slutna trailers last och dumprar bil är alla exempel på släpvagnar som kan använda elektriska trumbromsar. En elektronisk broms styrenhet monterad i dragfordonet tillämpar släpets bromsar automatiskt när bogsera bilens bromspedalen nedtryckt. Styrenheten känner av mängden tryck på bromspedalen, graden av inbromsning och fordonets hastighet i att bestämma hur mycket tryck appliceras på släpets bromsar. De elektriska trumbromsar på släpvagnen måste justeras ordentligt för bromsen styrenheten att göra sitt jobb, annars kan du ha en handfull när man försöker stoppa en tung rigg. Saker du behöver
hydraulisk domkraft Sida 2 stoppklossar
stödbenet
Platt-mejsel
Visa fler instruktioner
1

Höj ett hjul vid en tidpunkt genom att placera en hydraulisk domkraft under axeln och pumpning domkraften handtaget tills däcket är från marken. Blockera däcken på den andra sidan av släpvagnen för att förhindra rörelser. Placera en pallbock under hjulets axel du har tagit upp inom ett par inches av bromsen stödplatta. Sänk hydrauliska domkraft så att axeln vilar på stödbenet. Under trailern
2

Crawl och lokalisera proppen rubber tillgång på bromsen fästplattan på baksidan av hjulet och däcket nära axel. Bänd ut kontakten med en platt-mejsel och lägg den åt sidan.
3

Vrid däcket som om trailern var bogserades i en riktning framåt med ena handen. Sätt en platt-skruvmejsel i tillgången hålet i bromsen bakplåten med den andra handen och vrid den skårade hjulbromsen justering i en medurs tills du känner bromsmotstånd på däcket.
4

Tillbaka av bromsen trimratten genom att vrida platt-mejsel moturs ett snäpp i taget tills däcket roterar framåt med mycket lite kraft. Ta bort skruvmejseln från tillträde hålet. Tryck gummiplugg på plats tills den sitter ordentligt. Lyft axeln med den hydrauliska domkraften och ta bort stödbenet. Sänk hydrauliska domkraft tills däcket är på marken, sedan ta bort domkraften från under trailern.
5

Upprepa hela proceduren för att justera alla återstående trumbromsar på släpet.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58869.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.