Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger en hydraulisk Huvudcylinder

Hydrauliska huvudcylindrar (m /c) är en viktig del av ett hydrauliskt bromssystem. De monterar behållaren som rymmer ett överskott av vätska och hus kolven, som, när den aktiveras för hand (eller fot) tryck antingen direkt eller kompletteras med ett vakuum booter, levererar hydrauliskt tryck till bromsoken och cylindrar hjul. Bromsvätska som är förorenad med smuts eller andra hårda partiklar kan förstöra kolvtätningarna och göra cylindern, vilket leder till utmattningsrisk och misslyckande. De gummi kolvtätningar också kan skadas av använda fel vätska och även ålderdom. Saker du behöver
mekanik verktyg
Inside låsringen tång
ny vätska
Shop trasor
M /C bleeder kit
Flare-mutter skiftnycklar
Show Mer Instruktioner
Ombyggnad en Master Cylinder
1

Torka m /c ner med en ren butik trasa för att ta bort smuts och skräp från utsidan. Avlägsna m /c locket och kasta den gamla vätskan. Ta bromsledningarna från m /c med en flare-skiftnyckel och fånga något utströmmande vätska med en ren trasa. Ta bort bultarna eller muttrarna som håller m /c på plats och dra den från bilen.
2

Titta i den öppna änden av m /c och lokalisera kvarhållande (snap) ring. Ta försiktigt bort låsringen och kassera den. Låsringarna är avsedda för en-gång användning och får aldrig återanvändas. Fjädertrycket gör att kolven att skjuta ut från m /c.. Dra kolven från cylindern och inspektera cylinderväggarna efter gropfrätning eller dödat. Skadade cylindrar skall kasseras och bytas ut. Tvätta cylinder i ny vätska för att ta bort skräp och smuts. Inspektera bleed-back hål i behållaren och försäkra att det är fritt från hinder.
3

Smörj den nya kolven med ny vätska och sätt in den i m /c.. Tryck in och håll den mot fjädertrycket och installera den nya låsringen. Sätt tillbaka m /c på fordonet och installera M /C blödare. Bly bleeder rören i behållaren och tillsätt ny vätska. Tryck bromssystemet tills all luft har avlägsnats från m /c.. Ta bort blödningar och installera bromsledningarna. Dra dem tätt med flare skiftnyckel.
4

Toppa behållaren med ny vätska och ansätta bromsarna. Beakta bleed-back hålet och försäkra att det finns en liten gejser av fluid som kommer från den precis som cylindern börjar röra sig. Detta indikerar ett ordentligt fungerande system och förhindra en hydro-låset från att inte låta bromsarna att dra och koppla på bromsok. Lufta bromsarna enligt tillverkarens rekommendationer och bästa reservoaren av vid den angivna "full kalla" märket på behållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57499.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.