Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man rengör ett EGR-system

avgasåterföring (EGR) kretsar är föremål för kol uppbyggnad. När detta händer, är en bil sannolikt har körbarheten frågor. Det kan jerk, ping eller tveka under en belastning. Det kommer att ställa koder kontrollera motorn och en tjänst tänds. EGR ersättningsventiler är dyra. Det är alltid en bra politik för att kontrollera förkolning innan du byter delar. Saker du behöver
Motor scan tool
Wrench set Picks
Rengöringsmedel
Rengöringsborste
Visa fler instruktioner
1

bort EGR-ventilen och några rör leveransavtal som kan köras från avgasgrenröret till ventilen. Var säker på att arbeta när motorn är kall. Svåra brännskador är möjligt eftersom EGR-krets är direkt ansluten till grenröret. Se tillverkarens anvisningar för fordon-specifika procedurer.
2

Rengör EGR området ventilsätet med en hacka att chip ut eventuella sotavlagringar. Om kolrest är svår, är ventilen sannolikt defekt. De är exakt kalibrerade, måste fungera i extrema temperaturer och kan lätt skadas. Doppa inte ventilen i något lösningsmedel.
3

Rengör framledningen. Om ventilen har ett avgasrör gasförsörjning, ta bort den och inspektera den inre längden. Grundligt avlägsna koldioxid blockering. Det kan rengöras med lösningsmedel, penslar, plockar eller någon metod som effektivt tar bort kolet. Submerse röret över natt i ett lämpligt lösningsmedel (t.ex. Berryman B-12 chemtool) vid behov.
4

Sätt ihop ventilen och röret. Använd nya packningar. Rensa alla lagrade datorprogram. Starta bilen och kontrollera att avgaser läcker. Utför en omfattande provkörning och låt motorn nå arbetstemperatur. Var medveten om körbarhet frågor och titta efter kontrollera motorn ljus att lysa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60808.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.