Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning broms problem

Inget annat system är så viktigt att alla fordon som bromssystemet, eftersom bromssystemet är ensam ansvarig för att bromsa och stoppa fordonet. Broms problem kan vara svårt att exakt identifiera utan visuellt inspektera de olika komponenterna i systemet. Däremot kan de flesta problemen åtminstone inskränkas till några möjliga orsaker baserade på vad fordonet är eller inte gör. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Wrench
Lugnut skiftnyckel
Bromsvätska
Fordon bruksanvisning
Visa fler instruktioner
Vehicle drar snett

1

Kontrollera för lågt eller ojämnt däcktryck med en ringtryckmätaren.
2

Ta broms lock vätskebehållare och kolla för en låg vätskenivå i en av de uppdelade sektionerna av behållaren, vilket indikerar att en eller flera av hjulcylindrarna läcker. Vissa vätskebehållare, särskilt de på äldre fordon, använd en kabel för att hålla locket på behållaren. Vrid vajern åt sidan och lyft av locket. Mer modern design använder vanligtvis en enda bult i mitten av locket för att fästa locket till behållaren. Avlägsna bulten med en skiftnyckel och lyft av locket på behållaren. Om ena sidan av vätskebehållaren är lågt, ta bort hjulen med en lugnut skiftnyckel och inspektera hjulcylindrarna för läckage.
3

kontrollera hjullagren för tecken på slitage, såsom djup urgröpningar i ytorna på lagren.
4

Inspektera bromsbelägg för slitage och för förekomst av olja eller fett.
5

Kontrollera om bromsbackarna är felaktigt justerats eller förvrängd, om fordonet är utrustat med trumbromsar. Addera Bromsar Chatter
6

Inspektera bromsbelägg för en glasad yta och för förekomst av olja eller fett . Glasrutor uppstår när fodret utsätts för högre-än-normala temperaturer, och resulterar typiskt då belägget inte har ersatts under en lång tidsperiod.
7

Kontrollera att varje bromsens stödplattan är inte lös. Om det behövs, dra plattans fästskruvar med en skiftnyckel.
8

Kontrollera för överdrivet spel mellan bromsbackarna och tjocklek och mellan skon och stänkskyddet, om fordonet är utrustat med skivbromsar . Kontrollera också om en saknad eller felaktigt placerade sko hold-down clip.
9

Kontrollera varje främre hjulupphängningen komponenter om bromsarna verkar vara i funktionsdugligt skick, men problemet kvarstår.


Överdriven Bromspedal resor | 10

Ta broms lock vätskebehållare och kolla för en låg vätskenivå. Om vätskan är låg, bara lägga ny bromsvätska i behållaren och inspektera bromsledningar för tecken på läcker. Notera också att bromsvätskan inte är universell, vilket innebär att särskild bromsvätska måste användas med särskilda fordon. Konsultera fordonets handbok för rätt typ av bromsvätska.
11

Lufta bromssystemet någon luft, särskilt om bromspedalen har en svampig känsla när deprimerad.
12

Kontrollera om bromsbackarna är felaktigt justerad eller förvrängd, om fordonet är utrustat med trumbromsar. Även inspektera trummor för sprickor.
Noisy Bromsar
13

Kontrollera bromstrumman för distorsion och för felaktig justering.
14

Inspektera bromsbelägget för en glasad yta och för närvaron av olja eller fett. Glasning sker när fodret utsätts för högre än normala temperaturer, och oftast resulterar när fodret inte har ersatts under en lång tidsperiod.
15

bort bromsoket och inspektera bromsok för ett fruset eller beslagtagna kolv, om fordonet är utrustat med skivbromsar. Också kontrollera justeringen mellan bromsok och rotorn.
16

Kontrollera den främre hjulinställning om problemet kvarstår, eftersom bullret kan orsakas av bromsarna faller ur justering som fjädring flexar, särskilt Om oljudet är endast produceras när bilen stängs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57624.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.