Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter tillbaka Bromsar på Jeep Cherokee

Inte bara är pipig eller slipning bromsar högt och pinsamt, men de kan också vara farliga. Bullret är ett tydligt tecken på att du behöver justera, ren eller troligen byta dina bromsar. Jeep Cherokee är utrustade med trumbromsar i bak istället för skivbromsar. Denna typ av bromsar skiljer sig från skivbromsar på grund av användningen av bromsar skor istället för bromsbelägg. Trumbromsar har många komponenter, vilket kräver lite mer tålamod och specialverktyg vid byte av bakre skorna trumbroms. Saker du behöver
Bil jack med två pallbockar
däck järn
Stoppklossar eller tegel
Brake Cleaner Review Allt-i-ett trumbroms kit eller självjusterande trumbromsar kit, vilket inkluderar speciella verktyg som är specifika för denna reparation
Skruvmejsel sälja Grease gun med hög temperatur Shop fett
handdukar
Visa mer Instruktioner
Borttagning
1

Frigör parkeringsbromsen inuti fordonet. Lossa muttrarna på varje bakhjul med ett däck järn. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och stödja ordentligt med pallbockar. Placera stoppklossar eller tegel runt främre däck för att hålla bilen från att rulla framåt eller bakåt. Skruva loss muttrarna med fingrarna, ta bort hjulet och ställ åt sidan.
2

Spray och lufttorka alla trumbroms komponenter med broms renare. Inte används tryckluft för att avlägsna bromsdamm eller torra komponenter.
3

Dra utåt på justerdonsarmen och vrid malteserhjulet att dra tillbaka den primära bromsen skon. Dra på egen justerbar kabel, och skjut justera spaken bakåt i bilen, haka av den från sekundära bromsback.
4

bort den primära fjädern skon indragning med skon fjädrar borttagningsverktyg ingår i reparationssats. Lyft bort självjusterande kabel och ankare tapplattan från förankringspinnen. Ta den sekundära fjädern skon tillbakadragning och självjusterande kabel guide med skon fjädrar borttagningsverktyg.
5

Ta bort den primära skon nedhållarfjäder och stiftet hjälp våren borttagning. Lyft den primära skon och justerskruven från fästplattan och ställ åt sidan. Med hjälp av fingrarna, dra och ta bort länken parkeringsbromsen, ange då lilla skåran den avlägsnas från.
6

Ta bort den sekundära sko nedhållarfjäder och stift. Lyft och ta bort den sekundära skon från fästplattan. Med hjälp av en skruvmejsel, bänd loss spaken stoppbygeln från tapp. Separera spaken från den sekundära sko med fingrarna. Det finns en liten bricka som ligger här som du enkelt kan ta bort. Smörj broms områden sko kontakt med högtemperaturfett med fettspruta.
Installation
7

Smörj ankare stift, plattor support, självjusterande kablar, kabelstyrningar , skruvar, tappar och parkerings-broms spaken med högtemperaturfett från fettspruta. Ansök riklig smörjning, men inte mätta.
8

Fäst den nya sekundära skon till spaken. Installera den nya fjäderbricka och stoppbygeln på svängtappen, sedan crimp klämman stängs genom att klämma ihop med en tång. Installera den sekundära sko och nedhållarfjäder till fästplattan. Placera änden av parkeringsbromsen länk tillbaka till den lilla skåran. Placera den primära skon mot stödplattan. Installera nedhållarfjädern. Parkeringsbromsen fjäderben och hjul stötstänger cylinder kommer att delta i bromsskosatserna slots. Justera med fingrarna som behövs för att säkerställa att de ingrepp.
9

Installera ankare stift plattan och självjusterande kabel. Krok på den öppna änden av den sekundära sko returfjädern genom kabelstyrningen och in i hålet i skon. Lätt dra och sträcka fjädern över till förankringspinnen. Installera den primära skon returfjädern använder den fjäderbelastade installera verktyg.
10

Hook inställningsarmen fjädern i hålet i botten av den primära skon. Haka på fjädern justerspaken och kabeln i spaken och dra kabeln nedåt och bakåt i fordonet, föra in haken på spaken i hålet på den sekundära skon. Stick in en skruvmejsel eller broms-inställningsverktyget genom justering hålet och vrid malteserhjulet tills bromsarna drar lätt som trumman vrids. Vrid stjärnhjulet i motsatt riktning tills trumman roterar fritt. Håll justera spaken kommer i kontakt med stjärnan hjulet genom att trycka på den med en skruvmejsel.
11

Montera hjulet och dra åt muttrarna. Höj bilen av domkraften står med en domkraft, ta bort jack läktaren, och lägre fordonet till marken. Dra åt muttrarna med ett däck järn i ett stjärnmönster tills alla är åtdragna till vridmoment som anges i bruksanvisningen. Ta hälen kilar och utföra många broms kontroller, kontroll för nödvändiga justeringar innan körning i trafik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58784.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.