Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man testar EGR Solenoid

EGR solenoider används för att växla motorn vakuum på och av vid rätt tidpunkt. Tiden baseras strikt på motorns belastning och temperatur. Om EGR-kretsen aktiveras för tidigt, kommer motorn missar och kör dåligt, eller inte alls. Om den är defekt och inte slå på alls, kommer motorn ping och skramla under en belastning eller gå uppför. Det är viktigt att EGR solenoiden vara i gott skick. Saker du behöver | 12-volts batteri trådar
Jumper
Säkringshållare
10-amp säkring
Vakuumslangen
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna EGR solenoiden från fordonet. Detta görs vanligen genom att ta bort en bifogad fil mutter. Lossa kontaktstycket.
2

Gör en bygel med en in-line säkringshållaren och installera en 10-amp säkring. Crimp varje ände av säkringshållaren till ett avsnitt av tråd med krympanslutningar. Gör en annan bygel och fäst båda kablarna till kontakterna på solenoiden. Var noga med att inte låta den vidröra eller säkringen kommer att blåsa när de andra ändarna av kabeln är ansluten till den positiva och negativa batteripolen. Solenoiden ska klicka när den drivs av batteriet.
3

Ta en av jumper kablar från batteriet och installera vakuumslangar på de två vakuumöppningama ligger på EGR solenoiden. Solenoiden styr en snabb utplacering ventil för att reglera flödet av vakuum, genom portarna, till EGR-ventilen. Blås kraftfullt genom en av slangarna. Luft får inte passera. Om luften inte kan passera igenom, varken kan vakuum och ventilen stängs ordentligt.
4

Fäst lös bygel tillbaka på batteriet. Solenoiden ska klicka igen. Blås igenom vakuumslangen. Luft ska passera när den är spänningssatt. Detta test bestämmer huruvida ventilen öppnas när den är spänningssatt, vilket tillåter obegränsat flöde av vakuum. Om solenoiden inte klarar någon av dessa tester, byt ut den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60809.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.