Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter packningen insugningsrör på en Chevy 454

Även om inte vanligt, har insugningsröret packningar varit kända för att misslyckas eller läcka, vilket kräver att de bytas ut. Den Chevy 454 CI motorns insugningsrör måste tas bort för att ersätta dessa packningar. Denna motor har kylkanaler som löper genom den, så denna reparation kräver tömning av kylsystemet först. Som väl är tändsystemet distributören inrymt på baksidan av grenröret, så det måste också tas bort. Om målet är att ersätta fabriken grenröret med en eftermarknad prestanda version, är processen densamma. Saker du behöver
silikontätningsmedel
hylsnyckel /diverse uttag
momentnyckel
motorns kylvätska dräneringskärlet
Handdukar /trasor butik
Visa fler instruktioner
bort grenröret och packningen
1

Placera motorns kylvätska drain pan under kylaren, öppna avloppet petcock och börja dränering.
2

Ta bort alla kablar som hindrar insugningsröret från att lyftas av. Många tillbehör och kablar tändning dirigeras nära och över insugningsröret. Ta bort eventuella extra kylmedelsledningarna från beslag på grenröret. Vid det här laget bör kylaren tömmas nog att kylvätskenivån i motorn har sjunkit.
3

Ta distributören klämbult, klämma och distributör.
4 < p> Ta bort alla bultar insugningsröret. Bänd och lyft insugningsröret upp och stänga av motorn. Förgasaren eller injektion spjällhus kan förbli ansluten till grenröret, förutsatt att du kan lyfta den extra vikten. Du kan behöva en hjälpreda för denna uppgift.
5

Lay butik trasor eller handdukar i mitten av motorn för att förhindra skräp från att falla in i lyftaren dalen. Skrapa försiktigt och rengör den gamla packningen material bort av topplock och de främre och bakre skenor lyftaren dalen och motorblocket. Använd inte en slipande effekt slipmaskin, eftersom detta kan skada packningsytor och förhindra korrekt tätning.
Installera grenröret och packningen
6

Ställ in gummipackningar längs främre och bakre skenor lyften dalen. Applicera en klick av silikon vid slutet av varje skena packning.
7

Ställ in det nya sammansatta huvud /packning i insugsröret på varje cylinderhuvud yta så att varje ände bara vilar i den lilla delen av silikon vid slutet av packningarna gummi järnväg.
8

Byt monteringen insugningsröret noggrant. Sänk den rakt ner på de nya packningarna så att de inte flyttas ut ur plats. En hjälpare kan behövas för denna del av förfarandet
9

Installera alla grenrörsbultarna och dra -. Löpande från mitten ut -. Till rekommenderat åtdragningsmoment värde
10

Ersätt alla kablar och slangar. Installera om distributören. Fyll på kylsystemet med vätska. Starta motorn och kontrollera tätheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61250.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.