Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man läser en mikrometer Bromstrumma

Vid reparation fordonsindustrin bromstrummor, tillverkare anger minimala toleranser, eller den maximala mängden slitage som en del kan genomgå innan del måste bytas ut. Under processen att omvandla en bromstrumma, innan del kan installeras på fordonet, måste trumman mätas med en mikrometer för att kontrollera den återuppstått delen är fortfarande inom tillverkarens rekommenderade toleranser. Saker du behöver
Bromstrumma
Bromstrumma svarv
Bromstrumma mikrometer
tillverkarens specifikationer
Visa fler instruktioner
1

Fäst bromsen trumma till bromstrumman svarv säkert. Dyka upp igen insidan av bromstrumman i successiva passager tills alla slitage linjer och spår har tagits bort.
2

enligt tillverkarens specifikation guide, identifiera maximal diameter tillåts för återuppstått bromstrumman. Mätningen kommer att bli en total diameter tillåts för det inre området av bromstrumman.
3

Rest bromstrumman på en jämn, stabil arbetsyta så att insidan av bromstrumman ansikten uppåt. Använda mikrometer bromstrumman, mäta den inre diametern av bromstrummans öppning. Mät detta avstånd på flera platser för att kontrollera att den återuppstod bromstrumman är en perfekt cirkel, och inte avlång eller oval på något ställe.
4

Jämför de faktiska måtten i tillverkarens specifikationer. Om diametern hos den inre öppningen är mindre än tillverkarens toleranser kan bromsen trumman på ett säkert sätt installeras på fordonet. Om bromstrumman inre diameter är större än tillverkarens toleranser, måste bromstrumman bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59049.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.