Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byta ut den bakre bromsbelägg på en 2002 VW Passat

2002 års Volkswagen Passat var utrustad med en 2,8-liters V-6, en 1,8-liters turboladdad fyrcylindrig, eller en 4,0-liters V-8 motor, beroende på sub-modellen. Den 2002 Passat fanns i framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Den 2002 Passat hade bak trumbromsar på basmodellen, men hade möjlighet att en fyrhjulsdriven disc-bromssystem. De bakre bromsok på 2002 Passat har roterande kolvar som kräver ett speciellt verktyg, finns på de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
Turkiet baster eller flaska sifon
Däck järn
1-tons domkraft Sida 2 pallbockar
3/8-inch-drive Ratchet och Hylsnyckelsats, med 6 - tums förlängning
U-nyckel som
Tub av skivbromscaliper fett
platt skruvmejsel
Nya bromsbelägg
Nya slammerförhindrande clips (valfritt) katalog Ny bromsok hårdvara ( tillval) katalog 1/2-inch-drive momentnyckel och socket set
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på Passat. Kontrollera bromsvätskenivån i behållaren. Ta bromsvätska med en kalkon baster eller flaska sifon, tills vätskan är ca 1/2 tum under "Full" märke. Montera behållaren locket och dra åt den.
2

Lossa bakhjulet hjulbultar med ett däck järn, men ta inte bort dem. Höj den bakre delen av Passat med en domkraft. Placera domkraften under bakaxeln balken, ca 6-inches inåt från bakhjulen. Ta bort de bakre hjulbultar, ta sedan bort de bakre hjulen från bilen. På fordonet
3

Sitt och se till att parkeringsbromsen handtaget inne i bilen är i viloläge eller avstängt läge. Kliv ut ur fordonet och placera dig i den bakre delen av Passat. Stick in en skruvmejsel mellan de två armarna på parkeringsbromsen montering på baksidan av bromsok. Håll enheten stilla medan du tar bort bulten från baksidan av parkeringsbromsen församling med en spärr och uttag. Dra åt parkeringsbromsen fäst kabeln fri från parkeringsbromsen församling med skruvmejseln.
4

bort bromsok bultar från baksidan av bromsok med en spärr och uttag, medan du håller bromsok slide stift fortfarande med en fast nyckel. Ta bort bromsok från bromsen med en liten brytjärnet om det behövs. Häng bromsok bakifrån spiralfjädern med en metall klädhängare eller krok. Låt inte bromsoket hänga fritt av gummislangen den är kopplad till.
5

Ta bort de gamla bromsbelägg från bromsok fästet för hand. Inspektera slammerförhindrande klipp på toppen och botten av bromsok fästet, och byt ut dem om de är böjda eller skadade. Inspektera bakbromsen rotor för sprickor, gropar eller rost. Mät rotorn tjocklek med ett måttband. om rotorn är skadad eller är mindre än, 3/8 inches tjock, byt bromsrotorn vid denna tidpunkt.
6

Dra bromsok kolven i bromsoket kroppen, med en 3/8-tums enhet ratchet, förlängning och tjocklek-roterande verktyg. Vrid kolven medurs samtidigt som inåt tryck på kolven. Fortsätt att vrida tills kolven är helt indragen i bromsoket. Ta bort bromsok styrstift från baksidan av bromsok. Smörj stiften med bromsok fett, sedan sätta tillbaka dem i bromsoket. Ersätt de små gummistövlar på baksidan av bromsok vid denna tid, om de är torra ruttnade eller rivas.
7

Montera nya bromsbelägg på bromsok fästet. Montera den bakre bromsok på bromsen. Montera och dra åt bromsok bultar till 26 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Montera broms tillbaka kablage på den bakre parkeringsbroms montering. Montera och dra åt muttern bromsvajern med en spärr och uttag, medan du håller enheten parkeringsbromsen fortfarande med en skruvmejsel. Du kan behöva lossa muttern på justeraren arm nedanför kabelarmen, för att passa kabeln armen på plats igen. Dra åt båda fixturer med Ratchet och uttag.
8

Upprepa steg 3 till 7 för att slutföra den bakre byte bromsbelägg på den andra sidan av Passat. Fyll bromsvätskebehållaren vid behov, tills vätskenivån är nära "Full" märke. Vätskenivån kan vara på en vinkel på grund av lutning av bilen. Använd mitten av behållaren vätskenivån som din guide för hur full behållaren är. Montera och dra åt tanklocket.
9

försiktigt sittplats själv i förarsätet av Passat. Pumpa på bromspedalen långsamt ca 40 gånger. Detta kommer sits bromsok kolvarna mot de nya bromsbelägg. Om pedalen inte stelnar efter fem eller sex pumpar, sluta pumpa och lufta bakbromsarna. Avsluta Passat när du har slutfört pumpa bromsarna och har en gedigen bromspedal.
10

Installera de bakre hjulen i Passat. Sätt en styrpinne eller punsch syl genom en av de lug bulthål att rikta in hålen på navet med dem på hjulet. Sätt alla hjulbultar och börja träs för hand, för att säkerställa korrekt gängning. Dra åt hjulbultarna ombonad med din däck järn. Höj Passat bort av pallbockar, ta sedan bort läktaren och lägre bilen till marken. Applicera 90 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Dubbelkolla bromsvätskebehållaren med bilen sänkas ned på plan mark.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59318.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.