Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur R /R en bakaxel på en Ford F-350

Bakaxeln på en Ford F-350 gör det tunga arbetet för lastbilen. Den innehåller flera växlar och komponenter som gör drivlinan för att vrida bakhjulen. Om någon av dessa komponenter misslyckas, kommer du inte att kunna köra F-350 korrekt. För att åtgärda problemet, ta bort bakaxeln och installera om den när allt är reparerat. Denna process innebär några tunga lyft och kommer att ta flera timmar att göra rätt. Saker du behöver
Stoppklossar
Kraftig jack
Kraftig pallbockar
Däck järn
Linje skiftnyckel som
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats

Visa fler instruktioner
1

Sätt stoppklossar runt framhjulen av F-350. Placera en tung domkraften under axeln och använda domkraft för att lyfta upp den bakre delen av lastbilen. Sedan satte tunga pallbockar under ramen och bakaxeln. Ta bort drivhjulen med ett däck järn och ställa ut dem på arbetsytan. Öppna förardörren. Dra ner kabeln som leder till akut kabeln med handen. Ta bort kabeln nödbroms från baksidan av nödbromsen pedalen med händerna.
2

unbolt parkeringsbromsen kabel fäste från förarens sida av ramen med en 1/2-tums Ratchet och uttag . Ta bromsen linje som leder till axeln med en linje skiftnyckel. Unbolt fästet bromsledningen från axeln med 1/2-tums Ratchet och uttag.
3

Unbolt chocker från axeln med 1/2-tums Ratchet och uttag. Skruva loss krängningshämmaren från ramen med 1/2-tums Ratchet och uttag. Unbolt drivlinan från axeln med 1/2-tums harskramla och ingångar och unbolt U-bultarna som håller axeln till bladfjädrarna med 1/2-tums harskramla och ingångar. Sänk axeln av domkraften står med domkraften. Skjut axeln ut från under bilen med domkraften.
4

Skjut reparerade axeln under lastbilen och lyft den på pallbockar med tunga jack. Säkra de chocker, bladfjädrar och vingla bar på axeln och ramen med 1/2-tums Ratchet och uttag.
5

Installera nöd fästet bromsledningen på ramen med 1/2- tums Ratchet och uttag och montera bromsen backlinjen kabeln i nödbromsen fästet med händerna. Montera fästet bromsledningen till axeln med 1/2-tums Ratchet och uttag och installera om bromsledningen till axeln med en linje skiftnyckel. Installera de bakre hjulen med däck järn och sänka bilen bort av domkraften med tunga jack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62081.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.