Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Ta bort den bakre bromsen trummor i en 1996 Grand Am

För att komma åt de bakre bromsbackar eller hjulcylinder för trumbromsar på 1996 Pontiac Grand Am kräver avlägsnande av trumman först. Denna uppgift är lättare sagt än gjort med tanke på åldern på Grand Am och hur länge faten har på fordonet. Rost och väg skräp förorena den lilla utrymmet mellan mitten av trumman hålet och navet det sitter på. Saker du behöver
Däck kil
Lug skiftnyckel
Jack
Jack står sälja Grease penna
Penetrerande smörjmedel
Dead-blås gummiklubba
Drum-avdragare
Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Park Grand Am på en plan yta som lämpar sig för lyft och stödja fordonet. Applicera inte parkeringsbromsen eller de bakre bromsarna kommer att förbjuda dig från att ta bort trummorna.
2

Placera ett däck kil framför ett av framdäcken.
3

Lossa de bakre muttrarna 1/4 varv med rörtång. Am med en domkraft
4

Lift en bakre fjärdedelen av Grand och sedan stödja det säkert på en pallbock. Upprepa detta steg för den andra sidan för att höja bakaxeln på fordonet.
5

Snurra bakhjulen för hand för att kontrollera att parkeringsbromsen mekanismen inte låsa in dem. Om så är fallet, att omtolka se till att parkeringsbromsen inte är aktiverad.
6

helt ta bort muttrarna och sedan däcken.
7

Rita ett märke på någon av reglarna och sedan på trumman som motsvarar tappen med ett fett penna. Detta steg behöver endast göras om du inte byter trummorna. Detta gör att du kan installera trumman tillbaka på navet på samma plats den togs bort från.
8

Försök att dra trummorna av för hand. Om de är fast på navet, spraya en ymnig mängd penetrerande smörjmedel på passytan av trummans centrumhål och hjulnavet. Låt smörjmedlet i blöt i några minuter.
9

Strike framsidan av trumman nära kanten med en död-blow gummiklubba kraftigt att chocka rost och korrosion gratis. Om det behövs, snurra trumman 1/4 varv och slå det igen på en annan plats runt framsidan vänd av trumman.
10

Applicera en trumma-avdragare om det behövs för att ta bort trumman. Den trebenta avdragare kommer att fånga den bakre läppen av trumman och när du drar åt mitten med en spärr och uttag, kommer det dra trumman bort av navet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57671.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.