Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbelägg på en 2000 VW Beetle

Bromsbeläggen på din Volkswagen Beetle kommer att bära ner med tiden och så småningom behöver förändras. Dynorna rida i bromsoken på skivan, och om du ändrar dynorna på främre eller bakre änden, måste du ändra dem på båda sidor tillsammans. Din 2000-modellen Beetle kan ha FN3 bromsok eller FS III bromsok, och processen kan variera något beroende på den typen, så kolla med din mekaniker först. Saker du behöver
Jack
Jack står
Tvingfäste
Bromsrengöringsmedel
Spårskruvmejsel
insexnyckel
Bromsbelägg
Anti-squeal förening
DOT 4 bromsvätska
Visa fler instruktioner
bort det gamla mattor
1

Höj slutet av bilen som du byter dynorna på och stödja den på pallbockar . Blockera hjulen på den motsatta änden och ta bort hjulen på slutet som är upplyft.
2

Sifon minst två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern med en kalkon baster eller sug pistol och kassera den enligt de lagar och förordningar i ditt område.
3

Rengör hela bromsskivan och bromskaliperenheten använda en aerosol broms renare och en droppskål för droppande rester. Rengör aldrig bromsarna med tryckluft.
4

Komprimera bromsoket kolven med en C-klämma. Komprimera det långsamt och kontrollera vätskenivån i huvudcylindern som du gör det, se till att vätskan inte rinner och spiller ut.
5

Lossa bromsoket genom att bända loss den kvarhållande våren med en skruvmejsel (endast FN3 bromsok har våren inte FS III) och ta bort bultarna styrpinne med en insexnyckel, skruvarna kommer att ha lock måste du först ta bort
6

Ta det inre och yttre. bromsbelägg från bromsoket. Om man har installerat, kopplar den elektriska kontakten - för slitage sensor - från innerdyna. På FN3 bromsok, måste du bända självhäftande bromsok med en skruvmejsel.
Installera nya mattor
7

Förbered nya FN3 pads stil broms för installation genom att dra av baksidan för att exponera klistret. Applicera en anti-squeal förening till dynorna "motbrickorna om du har FS III bromsok.
8

Installera bromsbeläggen i bromsoket. På FN3 bromsok, installera yttre pad inom bromsok monteringsfäste och innerdyna i tjocklek med pilen på plattan riktad nedåt. På FS III bromsok, båda dynor går i bromsoket.
9

Placera bromsoket bakåt på skivan.
10

Rengör och smörj bultarna Styrtapp använder bromsen renare och en hög temperatur fett, installera dem sedan i tjocklek och dra dem till 21 ft-lbs. Sätt tillbaka låsfjädern på FN3 bromsok.
11

Återanslut hjulen och sänk bilen när du har bytt bromsar på båda sidorna.
12

Tryck på bromspedalen upprepade gånger tills den känns fast. Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern och tillsätt färsk DOT 4 bromsvätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57715.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.