Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur ID en Chevy Big Block Engine

Big Block Chevy motorer finns i flera storlekar: 366, 396, 402, 427, 454 och 502. Varje motor har sin egen hålstorlek, vilket kan vara lager eller x tusental över lager. Om en motor är uttråkad "90 över," är kolven hålen borras ut (görs större) med 90 tusendelar av en tum, om motorn har ett lager stroke, alltså ändra cubic inches av motorn (hur mycket volym motorn håller ). Om slaget har ändrats (längre stavar, kortare vev kasta), ökar antalet cubic inches också. Saker du behöver
Skjutmått
Visa fler instruktioner
1

Identifiera vilken typ av big block genom att matcha gjutning numret på framsidan av passagerarsidan av blocket, mot siffrorna på en gjutning antal diagram. Gjutningen numret berättar storleken på motorn, hästkrafter, året motorn producerades, huruvida blocket är en 2-bult huvud eller en 4-bult huvud och om motorn är en lång basblocket.
Sida 2

Kontrollera hålstorlek. Mät kolvens hål med bromsok (från insidan till insidan). Detta talar om för dig om du har ett lager borrning eller om motorn har borrats.
3

Mät längden på staven för att kontrollera stroke. Mest big block Chevy motorer som inte används för racing inte klappas.
4

Beräkna storleken på motorn genom att multiplicera borrning tid födde gång slagtid 6,2832. Till exempel är en motor med en 4.500-tums hål och en 4,00-tums stroke en 509 kubik-tums motor (4.500 x 4.500 x 4.00 x 6,2832).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60533.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.