Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter servopumpen i en 1988 4Runner

Din 1988 Toyota 4Runner är utrustad med servostyrning. Kraften levereras av en servostyrning pump som drivs av ett tillbehör drive V-rem. Trycket Denna pump leveranser matas via ventiler i styrväxeln att minska mängden av ratten ingående kraft som krävs för att styra fordonet. Om pumpen börjar läcka eller underlåter att producera tryck, kan du behöva byta ut det. Saker du behöver
dräneringskärlet
Linje skiftnyckel uppsättning
liten rak skruvmejsel
Wrench in
Hylsnyckelsats
Extensions Ratchet
Momentnyckel
1 Gal flaska styrservoolja
Visa fler instruktioner
1

Placera drain pan under servopumpen. Ta av locket /oljestickan. Ta bort klämman på lågt tryck servostyrning slang på pumpens baksida. Placera denna slang så att rinna in i pan.The lågtrycksslangen är ansluten till pumpen med en klämma, medan "high-side" slang använder en gängad koppling.
2

Ta det höga tryck slang från baksidan av pumpen, vrida kopplingen moturs med en linje skiftnyckel. Placera änden av denna slang för att rinna in i pannan. Avlägsna bulten remskivan genom att vrida den moturs med en skiftnyckel.
3

Lossa spännrullen och bultar justeringsfötter genom att vrida dem moturs med en spärr och uttag. Markera den yttre kanten av drivremmen med en bit krita, så att du kan installera om det med samma inriktning, och ta bort remmen.
4

Håll den nya pumpen på plats och tråd nötter och bultarna i fästet. Dra åt skruvar och muttrar till 28 fot pounds. Montera remskivan på pumpen och trä bulten på medurs för hand.
5

Fäst tryckslangen till pumpen, vrida slangkopplingen medsols med handkraft. Dra åt med en linje skiftnyckel.
6

Fyll den nya pumpen med ny servostyrning vätska. Vrid remskiva medurs för hand för att pumpa ny vätska genom raderna tills ren vätska avger från lågtrycksslangen i stekpannan.
7

Fäst lågt tryck slang till servopumpen. Dra åt klämman med liten rak skruvmejsel.
8

Montera drivremmen, vilket gör att din kritmärket vetter ut. Dra justerbulten och sedan tomgångsskivan bulten. Dra bulten remskiva till 32 foot-pounds.
9

Starta motorn och låt vätskan komma till arbetstemperatur. Vrid det vänstra ratten och höger mellan fulla utslag upprepade gånger för att arbeta luften ut ur systemet. Stäng av motorn. Kontrollera vätskenivån och tillsätt vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62136.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.