Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning av en Power Booster

Kraften booster är en viktig komponent i moderna bilar bromssystem. Boostern utnyttjar en del av det vakuum som alstras i motorns insugningsrör till tredubbla eller fyrdubbla kraft förarens tryck på bromspedalen, vilket avsevärt minskar den ansträngning som krävs för bromsning. Tyvärr innebär detta också att eventuella problem med makt booster kan resultera i en enorm ansträngning som krävs för att bromsa eller stoppa fordonet, vilket kan skapa en farlig situation. Lyckligtvis testa funktionen power booster är en relativt enkel procedur att alla förare kan utföra själva. Saker du behöver
skruvmejsel
Tänger
Kött Baster
Motor vakuum testfigur
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet och låt den motorn gå på tomgång i ungefär en minut. Håll ner bromspedalen med en ljus och jämn kraft och stänga av motorn. Fortsätt att hålla ner bromspedalen för en minut eller så och uppmärksam på eventuella förändringar i pedalläget. Pedalen bör förbli i samma position. Om pedalen långsamt stiger betyder det att strömmen booster är inte lufttät och förlorar vakuum.
2

Pump på bromspedalen några gånger för att använda upp alla tomrum i boostern med motorn fortfarande avstängd. Håll ner bromspedalen med en ljus och jämn kraft och därefter starta motorn. Var uppmärksam på förändringar i pedalläget. Bromspedalen ska sjunka ungefär en fjärdedel av en tum när motorn startar, vilket indikerar att strömmen booster fungerar.
3

Låt motorn gå på tomgång i ungefär en minut. Stäng av motorn och omedelbart pumpa bromspedalen fem eller sex gånger, vänta cirka fem sekunder mellan varje pump. Var uppmärksam på den position där bromspedalen stannar. Om booster fungerar, kommer pedalen stanna vid en något högre position med varje pump. Om pedalen stannar på en låg position med den första pumpen och stannar sedan vid samma höga position på följande pumpar innebär det booster är inte lufttät och förlora vakuum.
4

Öppna huva och lokalisera makt booster. Det är en kupolformad anordning monterad till brandväggen på den bakre förarens sida av motorrummet. Lokalisera den flexibla vakuum linje som kommer in till boostern. Spåra tillbaka slangen till motorns insugningsrör. Använd en tång eller en skruvmejsel för att avlägsna eventuella klämmorna och dra sedan vakuum linjen bort från insugningsröret anslutningspunkt.
5

Skjut baster i slutet av vakuumslangen och håll fast för att få en bra tätning. Pressa Baster glödlampa att tvinga in luft i power booster. Om booster backventilen fungerar, kommer du inte att kunna tvinga någon luft i boostern.
6

Släpp trycket på Baster så att den otätade och pressa och håll lampan. Återförsluta baster på vakuumslangen och frigöra lampan att suga luft ur booster. Om backventilen fungerar, bör du enkelt kunna suga en liten mängd luft ur booster.
7

Anslut en motor mätare vakuum testet till insugningsröret vakuum anslutning och starta bil. Mätaren ska visa en läsning av minst 18 inches av vakuum. Om den inte gör det, kan din bil behöver en tune-up.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58801.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.