Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbackar på 2003 Corolla

Du måste vara särskilt försiktig om du försöker att ersätta din Toyota Corolla s bromsbackar. Skorna är en del av en trumsammansättningen som använder flera källor med spakar och en justering för att styra skorna. Du måste byta ut skorna på båda bakhjulen tillsammans för att se de bakre hjul och bromsar behålla sin balans. Detta är en process som påminner om att ändra bromsbackarna på många andra medel. Saker du behöver
Blocks
Ordet jack
Jack står
rörtång
Färg /markör
Brake Cleaner Review Droppkar
Tänger
Bromsklossar
C-bricka
Högtemperatursfett
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Block bilen i framänden med block eller klossar på framhjulen , sedan lossa parkeringsbromsen, står höja bakkanten på jack och ta bort bakhjulen.
2

Mark bromstrumman förhållande till navet med hjälp av färg, krita eller en markör och skjut sedan trumman utanför navet. Addera 3

Spray-rengöra hela bromsen montering med broms renare. Ha en kastrull redo att fånga alla rester och försiktigt kassera den enligt lokala förordningar.
4

Haka första skaderegleraren våren på toppen av aggregatet från justerdonsarmen, griper lång, krokig avslutas med tång, och koppla loss den. Ta spaken bakifrån skon med samma tång.
5

Koppla och ta bort den nedre fjädern från båda skorna med hjälp av tång.
6

Tryck nedåt på skon hållare fjädrar, vända var och en 90 grader och släpp den med tång för att koppla varje vår från sin sko.
7

Dra den främre skon ur skåran i justeringsmekanism uppe och vrida fjädern avsluta fri av skon. Ta den andra övre fjädern - den yttre fjädern -. Ur skon
8

Ta bort den bakre skon och fästplattan. Koppla loss spaken från skon genom att bända bort klippet med dina tänger.
Installation
9

Anslut spaken till stiftet på nya bakbroms sko och fäst den på plats, fastspänning en ny C-bricka med dina tänger.
10

Smörj sex ovala kontaktpunkter på fästplattan med små klickar av högtemperaturfett.

11

Placera bakre skon på plattan, vägleda sitt nedhållarfjädern i hålet på skon och anslut nedhållande cup under våren med tången.
12 < p> Smörj justerskruven rörliga delar lätt med fett och anslut justeraren till den bakre skon på plats igen. Haka den långa änden av den inre returfjädern till toppen av skon.
13

Guide vårens andra änden i den främre skon med tång och sedan linje upp främre skons övre änden med kolven slits i justeringsmanövreringsdonet cylindern. Anslut den främre skons nedhållarfjädern.
14

Anslut justerdonsarmen och anslut den yttre returfjädern till den främre skon och justerdonsarmen med tången.
15

Anslut den nedre fjädern till båda skorna.
16

Skjut bromstrumman tillbaka på navet, rada upp de märken du gjort tidigare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58934.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.