Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man gör Hard Bromsledningar

Hårda bromsledningar är standardutrustning på personbilar, lastbilar och släpvagnar. Linjerna är tillverkade av galvaniserat stålrör, bär bromsvätska från huvudcylindern till bromsen differential och främre och bakre bromsarna. Samtidigt som bromsslangar är inte särskilt svårt, måste du garantera att de linjepar från huvudcylindern till bromsen differential är lika långa för att säkerställa jämn bromsverkan. Du kan göra svåra bromsledningar med lämplig storlek slangar och kopplingar för bromssystemet finns på din bil, lastbil eller släpvagn. Saker du behöver
galvaniserade stål broms slangar
Tubing bender
Tubing Cutter beslag
Compression
koningsverktyg
skruvnyckel
Visa fler instruktioner

1

mäta längden på en befintlig eller skadad hård broms som förbinder mellan huvudcylindern och broms differential. Om en ny rad behövs, mät avståndet från den lämplig huvudcylinder koppling till lämplig broms differential montering och tillsätt 16 inches för att möjliggöra för konfigurering nödvändiga böjar.
2

Skär ett tvärsnitt av galvaniserat stål bromsledningen till din dimension med hjälp av en slang fräs. Linjen kommer att vara dimensionerade för den exakta längden efter att den har konfigurerats.
3

Gör ett "S" böj (tvåvägs böj) nära ena änden av linjen med en slang Bender . Låt slutet av raden att förlänga förbi framför böjen nog att göra en rak-på-anslutning på bromsen differential.
4

Skjut en klämringskoppling på änden av den raka sektionen nära tvåvägs böj, och se till att gängorna på passande ansiktet montering på broms differential. Flare slutet av raden på den raka delen med ett koningsverktyg.
5

Skjut beslaget mot den vidgade änden av linjen. Trä passar i rätt port på bromsen differential för hand. Beslaget kommer att skärpas senare. Fastställt graden av böjning som behövs vid den övre delen av en linje för att göra en rak-på anslutning till lämplig anslutning på huvudcylindern
6

. Markera den punkt där kurvan behövs.
7

Lossa och ta bort den nedre kopplingen från bromsen differentialen för hand. Böj bromsledningen på ditt varumärke med hjälp av slangar Bender.
8

Trä den nedre montering på bromsen differential för hand. Ta reda på om den övre böjen måste finjusteras för att ge en rak-på-anslutning. Ta linjen och göra den slutliga justeringen av slangen Bender.
9

sätta tillbaka den nedre kopplingen till bromsen differential för hand. Markera den punkt där den övre änden av raden kapas till längd vid huvudcylindern. Lossa nedre beslaget. Ta bort raden och skär den i ditt varumärke med slangen saxen.
10

Skjut den övre klämringskoppling på linjen och se till att kopplingen är vänd rätt att fästa till huvudcylindern. Flare slutet av raden med koningsverktyg. Fäst beslagen bromsledningen vid broms differential och huvudcylindern. Dra åt klämringskopplingar med hjälp av en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59150.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.