Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en EGT Gauge

en avgastemperatur (EGT) mäta både åtgärder och visar en bils avgastemperatur. Det är nödvändigt för att trimma motorer samt att hålla en bils motor körs optimalt. Den kan också användas för att övervaka turbo uppgraderingar av en bil. Ett EGT mätare hjälper till att förhindra skador på din bil ifall EGT blir för hög. Mätaren kan visa temperaturer upp till 1600 grader. Saker du behöver
icke-latexhandskar
Skyddsglasögon
Drill
Skärvätska eller smörjmedel
Visa fler instruktioner
1

Sätt på icke -latexhandskar och skyddsglasögon innan du börjar.
2

Ta bort de 12 mm bultarna som håller värmeskyddet till grenröret. Det bör finnas fyra att ta bort. Du kommer också vill dra ut 02 sensor tråd, som är på värmeskölden vänstra sida, och ställ den åt sidan.
3

Bestäm var att montera EGT mätare. Använda stupröret eller 02 bostäder är ett bra val eftersom det är rymligare. Också se till att spetsen inte ska komma i kontakt med metallen, och det bör placeras i avgassystemet.
4

Åtgärd 10 gånger för noggrannhet och sedan borra bara en gång.
5

Använd en vass bit för att göra en pilot hål. Kontrollera att du använder skärvätska eller smörjmedel med lite. Sluta borra innan hålet bryter sig in i löparen.
6

Starta bilen. Eftersom eventuella återstående skärvor kommer att blåsas upp från borrkronan, är det förmodligen en bra idé att bära långa ärmar. Låt bilen gå på tomgång medan du fortsätter borra pilothålet. Eftersom den varma avgaserna kommer bränna bort skärvätskan och /eller smörjmedel, bör du applicera antagligen.
7

bitar Växla borr till kranen storlek när styrhålet är klar. Borra medan bilen är igång. Sedan bryta ut 1/8 nationell rörgänga (NPT) kranen. Lägg skärvätska och eller smörjmedel till kranen och med bilen igång, peka på hålet.
8

Stäng bilen ut när du är klar med hålet. Sätt sedan din EGT sond (övertryck) montering och dra åt den. Gå inte över eller remsor tråden montering av det gängade hålet.
9

Montera EGT sonden löst i kopplingen och kör ledningarna genom den övre delen av 02 sensorns ventilkåpan. Anslut mätaren till Defi sonden sele och kör det genom brandväggen och in i kabinen. Fäst selen genom att knyta banden.
10

Dra sonden i kopplingen när allt har testats och ansluten. Avsluta med att sätta tillbaka locket tändstiftet och värmeskölden. När allt har varit kopplas, starta bilen och se om mätaren fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60998.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.