Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar en Seal insugningsrör

insugningsröret sälar kan misslyckas i ett av tre sätt. Det vanligaste är kylvätska läcker från insugningsröret nära fronten och tillbaka där den bultarna till huvudenheten. På vissa modeller kan olja läcka på framsidan och baksidan där grenröret överbryggar motorblocket. Slutligen, även om mindre vanligt, invaderar luften kanterna på samlingsröret där det bultar på plats. Detta orsakar misständningar och motorn går ojämnt. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Wrench in
Packning skrapa
Packning sealer
Visa fler instruktioner
1

bort insugningsröret med en socket och skiftnyckel set. Var uppmärksam på alla diverse ledningar och slangar samt gasreglage koppling för senare utbyte. Använd en digital kamera för att fotografera arrangemanget, om det behövs.
2

Skrapa bort den gamla packningen material med en skrapa. Se till att området är rent och alla gamla packningen avlägsnas. Torka av området med en butik handduk för att avlägsna oljerester. Alla rengöringsmedel som tar bort fett och olja kommer att hjälpa till i detta steg.
3

Applicera en tunn sträng av packningen sealer endast runt öppningarna vattenmanteln, om det finns någon. Om det finns gummipackningar som används i programmet, var försiktig när du installerar dem. Silikon sealer är inte lämpligt att använda, snarare, lämna dem som de är, och montera dem på plats. Montera den nya, stora packningen, som-är, på plats och säte insugningsröret över packningen.
4

Dra grenröret med hänsyn till tillverkarens vridmoment specifikationer och vridmoment sekvens. Till exempel, dra dem i steg och följa en korsvis, eller arbeta dig ut från mitten. Varje tillverkare har riktlinjer och de är viktiga att följa för att säkerställa en läcka-fri installation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61742.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.