Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bromsbeläggen från en 2005 Kia Optima

Den Kia Optima infördes 2001 för att konkurrera med bilar som Honda Accord och Toyota Camry. Den 2005 Kia var utrustad med en 2,4-liters fyrcylindrig motor, som kan producera 138 hästkrafter i basmodellen EX sedan. En 2,7-liters, 170-hästkrafter V-6 motor var frivillig i både EX-och LX-modeller. De yttre bromsbeläggen på båda sidor av Optima hålls på plats av en metallkapsel fästklämma. Korrekt smörjning av bromsok delar är avgörande för underhåll av kuddar och rotorer på 2005 Optima. Saker du behöver
Turkiet baster eller flaska sifon
Däck järn
1-ton jack Sida 2 pallbockar
Tänger
3/8-inch-drive Ratchet och Hylsnyckelsats
Små brytjärnet
1 tub skivbromscaliper fett
Stor Tvingfäste
Måttband
1/2-inch-drive momentnyckel och Hylsnyckelsats
1/2-inch- drivhjul nut socket
1 flaska bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Optima. Kontrollera vätskenivån i bromsvätskebehållaren. Vätskan bör naturligtvis vara låg på grund av slitage av bromsbeläggen och kroppsvätskor i ledningarna. Avlägsna vätska, om nödvändigt, så att nivån är ca 1/2 tum under "Full" märke. Använd en kalkon baster eller liten flaska hävert för att ta bort vätskan.
2

Lossa främre hjulmuttrar klack, men ta inte bort dem. Höj framsidan av Optima med en domkraft. Placera pallbockar under de två främre hjälpram skenor, under motorrummet. Sänk bilen på domkraften. Ta bort de främre hjulmuttrar klack, ta sedan bort de främre hjulen från bilen.
3

bort bromsok bultar från en av bromsok, med en spärr och uttag. Ta bort klämman metall hållaren från den yttre sidan av bromsok, med en tång. Lyft bromsoket utanför rotorenheten, med användning av en liten brytjärnet om det behövs. Häng bromsok från den främre fjäderben våren, med en metall klädhängare eller metall krok. Låt inte bromsoket hänga fritt av gummi broms slang på baksidan, eller det kan riva bromsen slang.
4

Installera gamla inombordsmotorer bromskloss mot bromsok kolv, på insidan av bromsoket. Ställ in en C-klämma runt den bakre delen av bromsok med skruven-splines ände mot den gamla bromsbelägg. Dra åt C-klämman långsamt på bromsbelägget att komprimera bromsok kolven helt. Turning den C-klämma för snabbt kan rotera kolvtätningarna och möjligen injicera luft i bromsoket.
5

Mät tvärs ventilerna hos rotorn för att bestämma tjockleken av rotorns yta. Om rotorn är mindre än 7/8-inch tjock, då rotorn måste kasseras. Om bromspedalen pulserar när du trycker ner den, då rotorerna är förmodligen skev och bör bytas ut.
6

Installera den nya inombords bromsbelägg på bromsok fästet. Installera den nya yttre bromsbelägget i bromsoket bostäder. Sätt i hållarklämman på den yttre sidan av höljet, med en tång. Avlägsna bromsok från hangaren och ställ in den över bromsen rotoraggregatet.
7

Dra bromsok styrstiften ur den bakre delen av bromsoket. Smörj styrpinnarna tungt med bromsok fett. Sätt i stiften tillbaka i bromsoket och positionen oket på bromsok fästet. Montera och dra åt bromsok bultarna mellan 19 och 21 foot-pounds med en 1/2-inch-drive momentnyckel och uttag.
8

Upprepa steg 2 till 6 för att slutföra byte bromsbelägg på den andra sidan av Optima. Montera de främre hjulen och dra åt muttrarna ombonad med ett däck järn. Höj Optima från läktaren, sedan bort läktaren underifrån bilen. Sänk bilen till marken, och dra åt de främre hjulmuttrar lug till 85 foot-pounds med momentnyckel och en hjulmutter socket.
9

Kontrollera och fylla bromsvätskebehållaren till " Full "märke, om det behövs. Montera tanklocket och dra åt den för hand. Sitt i förarsätet på bilen och långsamt pumpa bromspedalen flera gånger. Om bromspedalen inte stelnar eller blir svårare att trycka ner efter fem pumpar, sluta pumpa pedalen och lufta de främre bromsoken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59309.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.