Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar ett Throttle Switch Sensor Position

Byta gasspjällssensorn (TPS) är en vanlig reparation på moderna bilar. Det är kritiskt att sensorn korrekt justeras när det är installerat på de bilar som tillåter för processen. Vissa biltillverkare gör det enkelt, och sensorn är installerad genom att skruva den direkt på plats. Andra använder en slitsad monteringsfläns så att sensorn är exakt justerad till en angiven spänningsutgång. Oavsett vilken metod, är det bäst att kontrollera att sensorn fungerar som avsett. Saker du behöver
Torx skruvmejsel satt
Voltmeter
Wire sonder
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och ta bort gasspjället sensorn. På vissa bilar kan kräva att ta bort luftrenaren medan den andra sensorn är lätt åtkomligt. Oavsett, är sensorn placerad mittemot gasvajer koppling och är en del av spjällhuset. Använd en Torx skruvmejsel för att ta bort de två skruvar som fäster givaren till spjällhuset. Koppla den elektriska, kontakt med tre trådar.
2

Installera nya TPS och anslut den till kontakten. Titta på toppen av kontaktdonet, (frigöringsspaken sida), längst till vänster och mitten ledningar är de spänningsutgångar. Dessa två kablar måste sonderade att fastställa den exakta utspänningen.
3

Probe de två kablarna och sätta en voltmeter till 12 VDC. Tryck in knappen på fjäderbelastade tråd sonder, skjut öppningen över tråden och släpp knappen. Detta tränger tråden, möjliggör för mätare att detektera spänningsnivå. Fäst positiva sonden till centrum tråd och den negativa till den vänstra tråden.
4

Starta bilen och läs av utspänningen. Den erforderliga spänningsområde är mellan 0,45 och 0,55 volt. Placera sensorn på rätt intervall, om det behövs och är möjligt. Om spänningen ligger utanför intervallet och kan inte justeras, är spjällhuset alltför slitna och kräver reparation eller utbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61007.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.