Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar trumbromsar på en Honda Civic

En av de mest vitala system på din Civic är dess bromsar. Underlåtenhet att bibehålla bromsarna på din Civic kan avsevärt påverka din säkerhet samt andra på vägen. Liksom många bilar, bromsarna används på Civic s bakhjulen är trumbromsar. Detta är ett bromssystem där bromsklossarna är placerade inuti en trumma och tryck ut mot trumman när bromsarna är i ingrepp. Du kan ändra trumbromsar själv med rätt verktyg och kunskap. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
8 mm skruvar (2) katalog Skiftnyckel
Broms tvätta
Skyddsglasögon
Gloves
Skruvmejsel
spetstång
Dremel borr (tillval) katalog bromsfett
Bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park Civic på en fast, plan yta. Engagera nödbromsen och flytta bilen i "Park" om det är en automatisk eller på tvåans växel om det är en pinne skift.
2

Lossa muttrarna på bakhjulen, men ta inte bort dem. Addera 3

Lyft den bakre delen av Civic med en domkraft och plats pallbockar under den yttre ramen. Sakta sänker bilen på pallbockar.
4

bort muttrarna från bakhjulen med en klack skiftnyckel och ta däcken bort från bilen. Arbetet på ena sidan av bilen från denna punkt framåt.
5

Skruv två 8 mm bultar i hålen på framsidan av bromstrumman. Alternate vrida varje bult två varv i taget tills bromstrumman lossnar på hjulnavet.
6

Rengör bromstrumman och hjulnavet med broms tvätt. Använd skyddsglasögon och handskar och undvik direkt kontakt med smutsen från bromsarna, eftersom det kan innehålla asbest.
7

Koppla fjädrarna som håller bromsbeläggen på hjulnavet. Börja med den nedre fjädern:. Tryck ner fjädern och vrid sprinten som håller skorna på plats med en skruvmejsel och ett par nål-tång
8

Ta bort den främre bromsen skon från hjulnavet. Koppla loss den bakre bromsbelägg från parkeringsbromsen kabeln.
9

bort U-klämman som förbinder armen parkeringsbromsen till bromsen skon genom att bända bort det med tång. Om hårdvaran är så skadad att använda tång på den, slipa bort det med en Dremel borr men inte slipa ner stiftet.
10

Rengör hjulnavet med broms tvätt. Applicera bromsfett till platser på hjulnavet där bromsbackarna ta kontakt.
11

Skjut nya bromsbelägg på plats på hjulnavet.
12

ihop bromsen genom att vända den process som du använde för att ta isär det. Upprepa denna procedur på hjulet på andra sidan av bilen.
13

Montera däcken på hjulnaven sedan kan dra åt muttrarna med klacken skiftnyckel.
14 < p> Höj Civic off av pallbockar med domkraft, ta bort den står sedan sakta sänka bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58549.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.