Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort Stuck Bakre Rotorer på en expedition

Det finns ett par olika anledningar till varför de bakre rotorerna på din Ford Expedition har fastnat på navet. Beroende på ditt geografiska område, kan rost vara säkert den största faktorn. Däremot kan Inomhusparkering bromsbackar vara en annan orsak. Det finns sätt att få varje jobb gjort, och vissa kräver lite mer ömhet än andra. Om du ersätter den bakre rotorn, behöver du inte att applicera så mycket delicateness när du tar bort den. Om du tar bort den för att få det bearbetas på en broms svarv och vill återanvända den, då måste du använda en stor grad av delicateness för avlägsnande av det. Om rotorn är helt rostig till navet, överväga att byta rotorn helt. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet
Stoppkloss
1/2-tums enhet bryta bar
1/2-tums enhet socket uppsättning
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet justerbart momentnyckel
Turkiet Baster
DOT-godkända bromsvätska
bungee rep
Tvingfäste
skruvmejsel
Spray smörjmedel
Stor hammare
Stor gummiklubba
glidhammare med rotor /trumma borttagning adapter (tillval) katalog bromsback justerare sked (tillval) katalog handbrännare (tillval) katalog Sandpapper
Anti- beslagta smörjmedel
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Park expeditionen på en nivå asfalterad eller betongyta. Släpp huvfäste. Applicera inte parkeringsbromsen.
2

Placera ett hjul chock framför en främre däck och öppna huven. Ta bort hälften av bromsvätska från huvudcylindern med Turkiet baster och kasta. Byt ut huvudcylindern locket.
3

Bryt muttrarna löst på bakdäcken med bryta bar och en socket.
4

Lyft den bakre delen av expeditionen med domkraft och placera pallbockar under bakaxeln på vänster och höger sida.
5

bort muttrarna och hjul.
6

bort bromsok bultar med Ratchet och en socket. Bänd bromsok från rotorn och kuddar med hjälp av en skruvmejsel, och stödja tjocklek på ramen med bungee rep. Låt inte bromsoket hänga från dess broms slang. Komprimera kolven i bromsoket inåt med en C-klämma.
7

Ta bort elektroderna från ankaret och ta bort bromsok ankarbultarna med Ratchet och en socket. Ta ankaret.
8

Avlägsna rotorn låsringarna ligger på lug dubbar. Dessa ringar kan kasseras, och du behöver inte byta ut dem, så att du kan bända bort dem utan avseende. Om det inte finns några låsringar, hoppa över detta steg.
9

Bestäm till det bästa av din kunskap hur rotorn sitter fast på navet. Om det är rörelse i rotorn något, då är det troligen fastnat på de invändiga skor parkeringsbromsen. Om det finns absolut ingen rörelse i rotorn, då är det mest troligt beslagtas /rost på navet. Spraya mitten av rotorn runt navet och hjulmuttrarna med smörjmedel. Om du byter ut rotorn, stryka på fenorna med en heavy metal hammer (skyddsglasögon). Om du vill spara rotorn, använd en gummiklubba, men du kommer att ha mindre lyckade resultat. En glidhammare med en adapter kan också bryta rotorn fri från navet utan att ådra sig mycket skada på rotorn. Lägga värme till navet och runt muttrarna med en hand fackla är ett annat bra tips för att bryta rotorn fri från rost, men enbart efter byte av rotor.
10

Avlägsna gummiproppen från ventil belägen på baksidan av fästplattan när rotorn är separerad från navet men är fortfarande fast på skorna parkeringsbromsen. Inuti fönsterventil är en stjärna justerhjul som kan vridas i att avtala skorna parkeringsbroms närmare varandra med hjälp av en broms sked sko justerare eller en skruvmejsel. Vrid ratten tills rotorn utsläpp från skorna parkeringsbroms.
11

att byta proceduren omvänt. Rengör navet med sandpapper och applicera ett tunt lager anti-gripa hög temp smörjmedel runt kanten på navet och där centrum av rotorn sitter mot den för att hjälpa till i framtida rotor utvisningsförfaranden.
12

Dra åt muttrarna till däcken när expeditionen är tillbaka på marken med hjälp av justerbara momentnyckel. Också pumpa fotbromsen för att återställa hydraultryck till den komprimerade bromsok kolvarna. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och lägga ny DOT-godkänd bromsvätska först efter att du har pumpat på bromspedalen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57118.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.