Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar stötdämpare på en Ford F-150

Byta bakre stötdämparna på en Ford F-150 är så enkelt, kan man säga den svåraste delen om det att välja rätt typ, storlek och kvalitet på stötdämpare att installera. Lastbilar har egenskaper som komplicerar frågan. En del av tiden deras last sängar är tomma, medan det andra gånger de bär tunga laster med olika vikter. Det bästa sättet att avgöra vad du behöver är att tänka på hur din lastbil är verkligen används mest: för dragande, gå off-road, eller går tomt. Även faktor i maximal belastning trucken är sannolikt att bära. De top-end chocker är luftstötdämpare och våren-assisted, tätt följt av gasfyllda. Längst ner är standard, oljefyllda enheter. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench-set
3/8 socket-set
Visa fler instruktioner
1

Jack upp bakaxeln för Ford F-150. Plats jack står direkt under axeln. Placera inte domkraften under kroppen och låt bakaxeln overextend när chockerna tas bort.
2

Håll den övre chock stammen på plats och lossa hållaren muttern. Ta bort muttern, en plan bricka och gummi bussningen från stammen. Förlora den nedre fästskruven muttern och ta bort den. Avlägsna skruven från den undre chocken fästet. Ta chocken.
3

Installera en plan bricka och gummi bussningen över stammen av nya chock. Guide skaftet i övre shock mount. Montera den nedre chocken i nedre fästet och montera montera skruv och mutter. Placera en gummibussning, platt bricka och mutter på den övre stammen. Dra åt muttern, men inte för hårt och deformera den övre bussningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60850.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.