Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bakbromsarna på en 1997 Buick Century

I 1997 års Buick Century kom utrustade med skivbromsklossar hela vägen runt fordonet. The Century stoppas genom att bromsklossarna till broms rotorer. De bromsbelägg appliceras på broms rotorer av bromsok cylindern. När bromspedalen trycks inåt, skjuter bromsoket cylindern de yttre bromsbelägg till sidorna av broms rotorer. Som det yttre bromsbelägget komprimerar till bromsrotorn, stänger den den kompletta bromsoket runt bromsrotorn att stoppa talet. Saker du behöver
Däck Tool Review Jack
bil står
platt skruvmejsel
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet uttag
Rope
Tvingfäste
New pads
Visa fler instruktioner
1

Park 1997 Buick Century på en hård, plan yta.
2 < p> Lossa muttrarna på båda bakhjulen genom att vrida muttrarna moturs med däck verktyg. Addera 3

Jack baksidan av 1997 Buick Century upp och placera bilen står under ordentlig stöttning punkter på båda sidor om Buick Century. Sänk domkraften så att talet sitter säkert på läktaren.
4

bort båda bakhjulen och placera hjulen nedåt på sidan av bilen.
5

Placera bromsoket på bakre förarsidan brake rotor. Bänd det yttre bromsbelägget mot bromsok cylindern tills bromsok lossnar.
6

bort de två Bromsokshållare bultar från baksidan av bromsok med 3/8-tums enhet ratchet och en socket.
7

Dra bromsoket från bromsskivan och hänga den på den nedre styrarmen, dvs bakom hjulnavet montering, med en liten bit av repet.
8

Bänd det inre bromsbelägget ur bromsoket med platt skruvmejsel. Placera C-klämman i bromsoket. Vrid Tvingfäste medsols så att den komprimerar den yttre bromsbelägg mot bromsoket cylindern. Fortsätt att komprimera cylindern tills det är helt stängt inuti bromsoket.
9

Skruva av C-clamp och ta bort den från bromsoket. Bänd den yttre bromsbelägg ur bromsoket. Ta bort alla tillbehör bromsbelägg från bromsoket.
10

Montera de nya bromsbeläggen i bromsoket. Se till att klämmorna som håller bromsbelägg insidan av bromsoket är låsta på plats. Sätt bromsok tillbaka över bromsen rotorn och fäst det på plats med de två fäste bultarna. Dra åt bromsok bultar med Ratchet och uttag. Sätt hjulet igen och dra åt muttrarna med däck verktyg.
11

Flytta till den bakre passagerarsidan hjul och följer exakt samma steg som beskrivs ovan för att ersätta bromsbelägg. När du är klar med bromsbelägg installation, vev 1997 Buick Century och tryck ner bromspedalen och ut sju eller åtta gånger för att avlägsna eventuell luft ur bromssystemet. Sedan, stäng av motorn.
12

Jack 1997 Buick Century tillbaka upp och ta bilen står. Sänk Buick Century tillbaka till ytan och skjut jack ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58121.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.