Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Byt bromsvätska i en Honda Accord

Byte av bromsvätska är också känd som blödning bromsarna, vilket innebär att få gammal bromsvätska ur bromssystemet och få ut all luft ur. Du måste blöda bromsarna varje gång du byter bromsbelägg, eller var 2 till 3 år, för att få ny vätska i bromssystemet. Bromsvätskan blir kontaminerad med smuts och metall partiklar från de rörliga delarna i huvudcylindern och bromsok. Du behöver 2 personer för att slutföra denna uppgift. Saker du behöver
2 till 3 burkar av bromsvätska
Liten box fast nyckel för att passa luftskruv
Klart container
Klart plastslang
Turkiet Baster
sprayolja
2 personer
Visa fler instruktioner
Hur Byt bromsvätska i en Honda Accord
1

Ta bort locket på huvudcylindern, som sitter under huven i baktill på motorn. Suck den gamla bromsvätskan ur huvudcylindern med en kalkon Baster, och fylla huvudcylindern med ny bromsvätska till inom 1/4 tum i toppen. Den enda rekommenderade bromsvätska för en Honda Accord är Honda Bromsvätska Dot 3. Sätt tillbaka locket på huvudcylindern, men inte låsa den. Du kommer att behöva fylla huvudcylindern under hela denna process.
2

Spraya avluftningsskruvarna på alla hjul med olja för att hjälpa till att lossa gamla blödare sedan använda en hylsnyckel för att öppna luftningsskruven på alla 4 hjul . Ta bort avluftningsskruvarna och ersätta dem med nya blödningar. Skruva i de nya blödningar så de är stängda. Du kan få nya blödningar från en Honda delar butik.
3

Ha en annan person få i bilen och pumpa bromspedalen några gånger.
4

Fäst det genomskinliga slangen till luftningsskruven på hjulet längst bort från huvudcylindern, och placera änden av slangen på ett tydligt jar.Begin processen på den bakre passagerarsidan hjul, sedan flytta till den bakre förarsidan hjul, sedan passagerarsätet hjulet och, slutligen, den främre förarsidan hjul.
5

Öppna luftningsskruven då har personen i bilen långsamt trycka ned bromspedalen. Du kommer att se vätska komma ut ur slangen. När pedalen är helt nedtryckt, stäng luftningsskruven. Du vill inte ha någon luft sugs tillbaka in i bromssystemet när pedalen släpps. Har personen i bilen låt sakta upp på bromspedalen. Upprepa detta steg tills det inte finns fler luftbubblor kommer ut ur slangen.
6

Upprepa Steg 4 och Steg 5 på de andra 3 hjulen i sekvenserad förklaras i steg 4. Kom ihåg att kontrollera nivån på bromsvätska i huvudcylindern när du är klar med varje hjul. Håll huvudcylindern fullt med bromsvätska. Se alla avluftningsskruvarna är stängda och toppen på huvudcylindern är säkrad när du är klar blöder bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57158.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.