Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Bad bränsleinsprutningsdon Symtom på en Corvette

Bränsleinjektorerna i en Corvette som är 1985 eller nyare är en del av en låg-underhåll port bränsleinsprutning. Även om systemet är låg-underhåll, får artiklar, inklusive bränsle injektorer, smutsiga eller slits ut. Om bränsleinsprutarna är smutsiga, kan de vanligen rengöras, men om injektorerna är slitna eller på annat sätt brutna, injektorerna måste ersättas. Om du byter ut spridarna på grund av ett slitage problem eller för att en av dem är trasig, kan du spara lite arbete genom att ersätta alla bränsleinsprutarna stället för bara den dåliga injektorn. Bränslelukt

Insprutare sitter i injektorn skenan. En O-ring på injektorn håller injektorerna från att läcka. När du luktar bränsle och du kan inte hitta ett läckande bränsleledning, kolla injektorerna från topp till botten. Om O-ringen inte läcker, kan injektorn vara knäckt och läckande bränsle.
Fouled Pluggar
p Om en insprutare är dåligt och inte släppa den rätta mängd bränsle, pluggar den gnista för just cylinder kommer att vara svart eller vitt. Ett tändstift på en cylinder som fungerar perfekt har ett medium grå färg. Svart tändstift säga att blandningen är för fet. En injektor som hålls öppet häller bränsle i cylindrarna, så att cylindern att köra rik. Detta symptom skulle också vända ljuset kontrollera motorn på, eftersom mängden bränsle går igenom avgaserna är ur parametrar. Syresensorn avkänner detta och sänder en signal till datorn som anger att Bank 1 eller Bank 2 (beroende på vilken sida den läckande injektorn ligger) är rik.

En cylinder som kör för magert orsakar syresensorn att sända en signal till datorn, denna gång om att Bank 1 eller Bank 2 är för mager. En dålig insprutare orsakar en mager blandning i cylindern om injektorn är igensatt av smuts eller om det fastnat stängs.
Knäppningarna
p Om ett insprutare har fastnat, kan du höra ett svagt klickande ljud. Det klickande är elektroniken jordnings injektorn, men om injektorn har fastnat, kommer det inte att öppna eller stänga. Klickande ljud i samband med en dålig insprutare också orsaka en cylinder att köra fett eller magert, beroende på vilket läge injektorn har fastnat i. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60249.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.