Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort fläkten från en 7,3 Diesel

Den 7,3-liters dieselmotor var tillverkad av International Harvester och användes i tunga Ford pickup lastbilar från slutet av 1980 till början av 2000-talet. Denna motor producerade över 500 foot-pounds av vridmoment i sin senaste årsmodeller, men Ford var tvungen att sluta använda denna motor på grund av sin oförmåga att möta hårdare utsläppskrav för dieselmotorer. Som av 2010, finns många fordon som fortfarande drivs av 7,3-liters dieselmotor, som kyls med en fläkt ansluten till vattenpumpen remskiva. Om fläktkoppling är defekt, kan motorn överhettas, vilket nödvändiggör avlägsnandet av fläkten för utbyte av kopplingen. Saker du behöver
19 mm hylsa
Ratchet skiftnyckel 5-gallon dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Tänger
Fan borttagningsverktyg
Stora
skiftnyckel set
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och låt motorn svalna helt, om den har körts nyligen.
2

Placera ett uppsamlingskärl som har till minst en 5-liters kapacitet under förarsidan av kylaren. Lossa avtappningspluggen med en 19 mm nyckel och låt kylvätskan rinna i pannan. Dra ur kontakten när kylaren runnit. Skjut drain pan från under fordonet och placera den åt sidan.
3

Ta bort fästbultarna från vit plast kylvätsketanken ligger på toppen av den vänstra sidan av kylaren fläktkåpa, hjälp en hylsa och spärrskaft. Lyft tanken rakt upp och dra gummislangen från botten av tanken. Placera tanken åt sidan.
4

Lokalisera de två fästbultar på varje sida av den övre delen av plast fläktkåpa. Lossa och ta bort skruvarna med en hylsa och spärrskaft. Sätt i bultarna åt sidan. Försök inte att ta bort kåpan ännu, eftersom höljet och fläkten måste dras från motorrummet tillsammans.
5

Kläm ihop de två flikarna på slangklämman ligger på övre kylarslangen på förarsidan av kylaren, med användning av en tång. Skjut klämman bort från kylaren och släpp flikarna. Dra slangen rakt bakåt från kylaren och utanför inloppsröret.
6

Placera käftarna på en fläkt borttagningsverktyg kring två av de kvarhållande muttrarna på vattenpump remskiva, som är ansluten till fläkten . Placera en stor skiftnyckel på mitten fan låsmutter sitter på vattenpumpens remskiva. Håll i handtagen på borttagningsverktyg så att fläkten eller trissan inte vända medan du lossa fläkten låsmutter i moturs riktning.
7

Snurra fläkten i en moturs riktning, genom handen, tills den lossnar från vattenpumpen remskiva. Lyft ut fläkten och fläktkåpa rakt upp och ut ur motorrummet, var försiktig så att du inte skadar den känsliga kylflänsarna i processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61212.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.