Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Generator i en Toyota

Generatorn är hjärtat av avgiftssystemet på Toyota, och när det går ut, kommer allt elektriskt upphör att fungera. Även om detta är inte särskilt bekvämt, byta ut generatorn med en ny modell är inte särskilt svårt, och kan göras hemma. I det här fallet är projektet fordonet en 2006 Toyota Tacoma, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
skruvnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Byte generator
Visa fler instruktioner
1

Pop huven. Skruva loss minuspolen från batteriet med fast nyckel, och sedan göra samma sak med den positiva polen. Lossa anslutningarna på generatorn med fast nyckel också, och dra selen med händerna.
2

Lossa svängbulten överst på generatorn med hjälp av en skiftnyckel. Ta sedan bort låsmuttern på undersidan justerskruven med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Ta justeringsskruven med Ratchet och sedan ta bort remmen från generatorn. Unbolt svängbulten helt, dra sedan generatorn ur motorrummet.
3

Installera det nya generatorn i fästet på motorn, först löst installerar svängbulten ovanpå generatorn, sedan installera justeringsbulten med 3/8-tums Ratchet och uttag. Loop remmen runt generatorns remskiva och dra ner justerskruven tills bandet är tight.
4

Installera låsbulten på justeringsskruven med en skiftnyckel. Dra sedan åt svängbulten med 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

Installera kablar till generatorn med hjälp av en skiftnyckel, sedan installera den positiva polen på batteriet med hjälp av en öppen -end skiftnyckel. Följ den genom att installera den negativa polen. Starta bilen och kontrollera att generatorn laddar enligt mätaren på instrumentbrädan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60250.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.