Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Kamaxel Basics

I huvudsak är en kamaxel syfte att omvandla den roterande rörelsen hos vevaxeln till den fram-och återgående rörelse som krävs för att påverka ventilen-tåget. Vad detta innebär är att kammen snurrar runt med vevaxeln via en kedja och använder de upphöjda delarna på sin yta (kallas lober) att driva på lyftare som öppnar ventilerna. Att välja rätt Cam

Den första stora beslutet poäng för cam val är vad du tänker använda bilen för. Cams med mindre lober inte öppna ventilerna så mycket eller så länge som de med större. Mindre kammar i allmänhet ger lägre rpm vridmoment och större flyttar makt-band högre upp för mer hästkrafter.
P Om din bil inte redan är utrustade med ett, överväga att installera en hydraulisk rullregel. Dessa cam typer använder en speciell efterföljare med en rulle tips till närmare följer lyftaren lob, vilket resulterar i en mer kraftfull och effektiv motor.
Välja rätt Tillverkare


Lager kammar från OEM-tillverkare är alltid ett säkert kort, som är de som görs av interna tuners som Fords SVT, Chryslers SRT, Nissans Stillen eller Hondas Spoon. Eftermarknad företag som Crane, Edelbrock, CompCams och 5Zigen alla har utmärkt rykte, garantier och kundservice för någon från den första gången motor-builder till hardcore racer.
P Det är alltid bäst att hålla sig borta från den billigaste cam kit på marknaden, eftersom dessa komponenter ser en hel del stress och kan gå sönder i förtid om tillverkning kvalitet är dålig. Addera ditt installerar Cam

När du installerar cam, alltid installera nya lyftare om inte din motor har överliggande kammar eller fabriken hydrauliska lyftare. Även då inspektera kontaktkomponenterna noggrant, eftersom även rullen lyftare kommer att bära med tiden. Överväga att ersätta din ventil-fjädrar och hållare med lättare och starkare enheter. Med den ökande varvtal upplevs av de flesta modifierade motorer, nya ventil-fjädrar är billig försäkring mot stora skador, och lättare komponenter gör att du till fullo utnyttja din nya makt-band. Titan ventil trotjänare är relativt billiga och är kända för att ge en annars omodifierad motor 500 fler varv innan ventilen float än lager hållarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59998.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.