Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar ett bränslefilter på en 2002 Chevy Blazer 4WD

Innan bensin tillverkarna börjat tillsätta rengöringsmedel till deras bensin, sålde de flesta bensinstationer mycket smutsig bensin, vilket lätt skulle kunna täppa till en förgasare eller insprutningssystem. Lösningen blev ett bränslefilter, vilket skulle rengöra bränslet går från tanken och gör den lämplig för användning. I det här fallet är projektet fordonet en 2002 Chevrolet Blazer 4wd med 4.3L V6 motorn, men processen för byte av bränslefilter är liknande för andra fordon samt. Saker du behöver
Fuel Pressure Gauge J 34730-1A
dräneringskärlet
skiftnyckel set
Byte bränslefilter
Visa fler instruktioner
1

Öppna gasen luckan och ta bort tanklocket. Sedan öppna huven och leta reda på beslaget på änden av bränsleledningen som leder in i insugningsröret. Anslut bränsletrycksmätaren till montering och öppna ventilen på mätaren för att frigöra allt tryck från bränslesystemet. Ta mätaren när trycket är borta.
2

krypa under bilen och leta reda på bränslefiltret, vilket kommer att vara av gastank nära ramen. Du kan behöva ta bort ett bränsle sköld för att se filtret, så gör det med en fast nyckel vid behov. Placera ett uppsamlingskärl under bränslefiltret att fånga upp eventuellt överskott av bensin.
3

Lossa bränslefiltret från bränsleledningarna med hjälp av en skiftnyckel och skruva isär den från fästet med nyckeln också.
4

Placera byte bränslefiltret i fästet, och se till att pilen på bränslefiltret pekar mot motorn och bort från bensintanken. Fäst den i hållaren med hjälp av skiftnyckel, anslut sedan bränsleledningar med skiftnyckel liksom.
5

Starta trucken och kolla efter läckor. Om det finns ingen, installera tanken skölden om den togs bort i steg 2.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60199.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.