Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort fukt från ett bromssystem

Vanlig bromsvätska är hygroskopisk, vilket betyder att det lätt absorberar fukt finns i bromssystemet. Även om detta är viktigt för att förhindra korrosion på grund av kondens i systemet, bromsvätska som överdrivet är mättad med fukt kommer inte att utföra på ett effektivt sätt, vilket orsakar överdriven utmattningsrisk, sörjig pedal känsla och flytande förångning på grund av en sänkt kokpunkt. Det bästa sättet att avlägsna fukt från bromssystemet är att spola gammal bromsvätska från den. Denna uppgift kommer att kräva en partner, om du inte har en-vägs avluftningsskruvarna ventiler installerade eller power blödning utrustning till hands. Saker du behöver
DOT 3 eller DOT 4 bromsvätska (såsom anges av fordonstillverkaren) katalog Ordet jack
Jack står
rörtång
Box-end skiftnyckel
Clear plaströr
Clear container
Shop trasor
Turkiet Baster
träbit
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på bakhjulen med en lug skiftnyckel utan att ta bort dem helt. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och stabilisera fordonet med pallbockar. Slutför bort muttrarna och ta bort bakhjulen.
2

Bestäm hur långt bromspedalen går ner under normal drift och placera en träbit under pedalen för att förhindra den från att gå ner ytterligare. Detta kommer att förhindra skador på bromssystemet.
3

Öppna huven och leta reda på bromshuvudcylindern reservoar. Rengör utsidan av huvudcylindern med en trasa för att förhindra smuts från att komma in. Ta upp täcker behållaren och ta bort så mycket bromsvätska som möjligt med en kalkon baster. Var noga med att inte spilla bromsvätska på målade ytor. Fyll bromshuvudcylindern reservoar med färsk bromsvätska och stäng behållaren.
4

Starta vid ratten som är längst bort från huvudcylindern. Med många fordon kommer det att vara passagerarsidan bakhjulet. Placera en längd av klar plast slangen på avluftningsventilen och mata in röret i en klar behållare för insamling. Placera en box-nyckel på bleeder bulten och förbereda sig för att öppna den.
5

Instruera din partner att hålla ner bromspedalen. Öppna avluftningsventilen med boxen-nyckel och tillåta den gamla vätskan att gå genom slangen och in i behållaren. Har din partner hålla ner bromspedalen tills vätskan slutar dränering. Stäng ventilen och instruera din partner att släppa upp bromspedalen.
6

Öppna behållaren huvudcylinder och fyll på med ny vätska. Låt inte fluiden i behållaren blir för låg, annars kommer luft att sugas in genom huvudcylindern. Pumpa bromsarna ett par gånger upprepa sedan tömning och påfyllning proceduren för varje hjul, som arbetar från hjulet längst bort från huvudcylindern till närmaste. Detta kommer att ta bort både bromsvätska och fukt som absorberas i vätskan från bromssystemet.
7

Montera hjulen på bilen och sänka den. Försiktigt provköra fordonet och kontrollera bromsarna. Om de känner sig mosig, kan luft har kommit in i systemet. Du kommer att behöva avlufta bromsarna för att avlägsna all luft från systemet. Kontrollera vätskenivåer i behållaren och fyll på vid behov.
8

Släng den gamla bromsvätskan på ett miljövänligt sätt. Många bildelar butiker acceptera gamla vätskan för korrekt avfallshantering, kostnadsfritt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58771.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.