Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur fixar Torque Steer

Torque steer är tendensen din framhjulsdrift (FWD) bil har att vända sig till höger eller vänster när du använder en stor mängd vridmoment till hjulen, till exempel när du trycker på gaspedalen till golvet. Detta moment styra tendens kan vara allt från ett milt irriterande tillstånd till en ner rätt farlig. Eftersom de främre hjulen på en FWD bil styra och även ge möjlighet att flytta bilen, något som orsakar ett av hjulen för att ha mindre makt än den andra gör att bilen att styra i riktning mot den svagare hjulet. Lösningarna till momentet styra problemet är lika varierande som är de saker som orsakar det. Saker du behöver
lufttrycksmätare Däck
Hjullager
Bromsar
Hjulinställning
Hjul
Bussningar
Styrväxel
Styrlänkagearrangemang
Intermediate drivaxel
Stödlager
stålager barer
Track
differentialbroms
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera lufttrycket i däcken. Om ett av däcken är lågt, kommer bilen dra mot den låga sidan, med motorkraft.
2

Kontrollera slitbanan på båda däcken. Ett utslitet däck tenderar att snurra i vridmoment och orsaka bilen att styra i riktning mot den slitna däck.
3

Kontrollera för en sliten hjullager. En utsliten eller förlorar lagret kommer att orsaka överdriven långsamhet på hjulet och styrning i den riktningen.
4

Kontrollera bromsoket för drag. Om bromsarna drar, vridmoment stut kommer att ske i riktning mot drag.
5

Kontrollera den främre hjulinställning. Se till att inställningarna är enligt fabrikens specifikationer. Överdriven negativ caster eller positiv camber gör att bilen att styra i den riktningen i vridmoment.
6

Kontrollera framhjulen för olika djup. Hjulen måste vara samma djup eller bilen kommer vridmoment styra. Undvik Deep Dish hjul, du vill att styraxeln av kullederna så nära centrum av däckets slitbana som möjligt för att minska vridmomentet styra tendensen. Ju mer dina hjul är förskjutna, som i djupa skålen hjul, desto mer vridmoment styra din bil kommer att ha.
7

Kontrollera bussningar kontroll arm för skador eller mjukhet. Eftersom vridmomentet anbringas på hjulet kontrollgruppen kommer att försöka gå framåt. Om en kontroll arm flyttar den kommer att styra bilen i motsatt riktning.
8

Kontrollera spelet styrväxel och styrlänkaget för glapp. Lösa styrningen gör det möjligt för bilen vandra och styra sig själv under ett högt vridmoment tillstånd.
9

Installera en mellanliggande drivaxel. I de flesta bilar vänstra drivaxeln är kortare än den rätta. Detta gör att bilen på moment styra åt höger eftersom den långa drivaxeln har mer flexibilitet och vind-up i vridmoment, fungerar den som en torsion bar, vilket minskar det tillgängliga vridmomentet till det hjulet, följaktligen, det orsakar bilen att styra in den riktningen. Installera ett mellanliggande drivaxel, kudde blocket och lagret kommer att ge båda drivaxlarna till hjulen för att vara av samma längd. Den mellanliggande drivaxeln är mycket tyngre och i huvudsak blir en del av trans-axel. De drivaxlar till hjulen är samma längd och styrka och minskar vridmomentet styrning på grund av axelns längd skillnad.
10

Installera spår barer. Spår barer kommer att minska böjning av styrarmarna enligt vridmoment och kommer att hålla styrningen sant.
11

Installera en differentialbroms (LSD). Genom att installera en LSD, minskar du vridmomentet styrning som uppstår när däcken tappar väggreppet på vått eller halt trottoar. Du vill ha ett lätt LSD eftersom en tung man ska försvåra styrningen och kan orsaka förlust av kontroll på isiga eller snöiga vägar.
12

Kontrollera din bilhandlare för ny ABS programvaran. På vissa bilar är utrustade med ett ABS-system, programvara som använder ABS-systemet för att fixa ett vridmoment stut tillstånd kan vara tillgängliga.
13

Vridmoment styrningen kommer att minskas eller elimineras, så länge samma effekt tillämpas till hjulen och däcken har samma dragkraft på trottoaren. Alla tillstånd som förändrar detta kommer att öka vridmomentet styrning. Genom att föra din bils mekaniskt skick upp till standarder och inte öka hästkrafter utöver den nivå som den var avsedd att hantera, kommer du minska eller eliminera moment styrningen helt och hållet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62216.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.